Annonce
Esbjerg Energy

Tredje nederlag i træk: Esbjerg Energy kommer næppe væk fra tredjepladsen

Esbjerg Energy og Christian Wejse haltede bagefter Rungsted i det meste af kampen. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Nederlag på udebane mod Rungsted gør det stort set umuligt at ende blandt de første to i grundspillet. God start med scoring af Felix Scheel ikke nok i Hørsholm.

Der røg Esbjerg Energys mulighed for at ende blandt de to bedste i grundspillet.

Med 4-2-nederlaget på udebane mod Rungsted tirsdag aften forpassede vestjyderne chancen for at lukke hullet op til nordsjællænderne, og da Aalborg samtidig som forventet vandt 4-2 i Odense, tyder alt nu på, at Esbjerf Energy må nøjes med en tredjeplads i grundspillet. Som tingene ser ud lige nu, vil det give en kvartfinale mod Frederikshavn med en eventuel syvende kamp i Esbjerg.

Annonce

God start

Esbjerg Energy fik ellers den bedst tænkelige start mod det hold, der hidtil i den sæson har været lidt af en mareridtsmodstander.

Felix Scheel bragte således gæsterne foran efter godt fem minutter og gav dermed håb om sæsonens første sejr over Rungsted.

Men det håb holdt ikke ret længe.

Marcus Olsson udlignede midt i første periode, hjemmeholdet overtog styringen af kampen, men vi skulle hen i anden periode, før føringen faldt. Esbjerg Energy havde været presset i bund alt for længe, og da gæsterne i to sekvenser lige akkurat kom for sent på pucken, kunne Marcus Olsson score sit andet mål i kampen – svenskeren fik præcis den plads, han skulle bruge midt for mål og afsluttede fornemt.

Det så tungt ud for Esbjerg Energy, der slet ikke havde noget initiativ i kampen på det tidspunkt, men det vendte faktisk i de kommende minutter.

Felix Scheel og en ellers helt usynslig Brady Shaw havde pæne muligheder for udligning, og Sune Hjulmand var endnu tættere på. På den måde trak det lidt op til en udligning, og derfor kom André Pisons scoring til 3-1 også som et lille chok. Dommerne skulle lige bruge et par minutter på at se sekvensen igennem, men scoringen blev anerkendt – Esbjerg Energy var helt nede i sækken.

Indtil Anders Koch pludselig udlignede. Esbjerg Energy fik brudt den massive Rungsted-dominans med et kontraangreb, og efter energisk forarbejde af David Madsen, kunne Koch score et af sine sjældne mål og bringe spændingen tilbage i kampen inden tredje periode.

Annonce

En enkelt chance

Og den blev bevaret indtil et minut før tid.

Esbjerg Energy skal bestemt havde kredit for at give Rungsted problemer i tredje periode, og den gyldne mulighed for en udligning kom midt i perioden, da hjemmeholdet fik sin eneste udvisning i kampen – Esbjerg Energy fik også kun én i en ekstremt fair spillet kamp.

Gæsternes power play blev aldrig struktureret på den fede måde, men det gav dog en ret åben mulighed til Rasmus Bjerrum fra tæt hold – uden held.

Da Esbjerg Energy så i en sidste desperat jagt på udligningen tog målmand Mads Søgaard ud, gik det som frygtet – Nichlas Hardt scorede til 4-2 i det tomme mål. Rungsted vandt og kan nu koncentrere sig om en fjernduel mod Aalborg om førstepladsen i grundspillet.

Der resterer nu tre grundspilskampe for Esbjerg Energy, og selv om den teoretiske mulighed for at avancere i den endelig stilling selvsagt skal jagtes, skal de kampe fortrinsvis bruges på at tanke noget selvtillid efter tre nederlag i træk.

Jagten på selvtillid indledes fredag aften hjemme mod Herning.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Speedway For abonnenter

Gense årets første speedwayløb med kvalifikation til EM og VM

Annonce