Annonce
forside

Tredjeplads ved DM udløste en VM-udtagelse

Jesper Meins skal nu i højere grad til at træne i at løbe på bakker. Arkivfoto: Mette Mørk

Jesper Meins fra Haderslev IF vandt bronze i DM i lang trail. Han er nu udtaget til landsholdet og skal deltage i VM i Portugal i juni.

HADERSLEV: Jesper Meins fra Haderslev IF er blevet udtaget til det danske traillandshold. Det indebærer, at han skal deltage i verdensmesterskaberne i Portugal den 8. juni.

- Jeg glæder mig helt vildt. Tænk, at jeg som som 39-årig kan trække dannebrogstrøjen over hovedet. Den chance kommer aldrig igen. Jeg vil gøre alt for at stå klar og skarp på startstregen, når det går løs, siger Jesper Meins.

Det er dog en betingelse for den endelige udtagelse, at han løber endnu et løb inden VM.

- Det regner jeg med at gøre i Sydspanien i april, og så håber jeg bare at slippe for skader, tilføjer Jesper Meins.

Annonce

Lang trail

Trailløb er en løbedisciplin inden for atletikken, hvor atleter konkurrerer i et terræn ad små stier, typisk gennem skov, bakker og natur uden for de gængse stier og veje. Kan også foregå i bjergrige egne.

Modsat løb på asfalt er underlaget ofte ujævnt og kan involvere rødder, mudder og vand.

Distancerne er lange - ofte 50 kilometer.

Hammer Trail på Bornholm er den mest udfordrende i Danmark.

Kilde: Wikipedia

Jesper Meins glæder sig til at løbe om verdensmesterskaberne i juni. Arkivfoto: Mette Mørk

Hidtil længste løb

Det var en tredjeplads ved de danske mesterskaber i lang trail, der udløste landsholdsbilletten.

DM blev løbet ved Hammershus på Bornholm.

Jesper Meins løb de 50 kilometer på fire timer og 22 minutter og var dermed 18 minutter langsommere end vinderen Magnus Højen fra Viborg.

- Jeg har aldrig løbet så langt før. Lang trail kan slet ikke sammenlignes med et maratonløb. Det er ofte nødvendigt at gå i det svære terræn. Ind imellem skal der kravles på de stejle klipper. Der kommer derfor helt andre muskelgrupper i brug, fortæller Jesper Meins.

Han ændrer derfor også sin træning i de næste to måneder. Nu gælder det ikke længere de hurtige løb. Nu skal Jesper Meins i stedet ud i skovene og løbe op og ned ad bakker.

Det var lidt en tilfældighed, at han kom til at deltage i DM-løbet.

- Jeg vandt et løb i Randers, og landsholdstræneren opfordrede mig til at deltage. Det er jeg glad for, slår Jesper Meins fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce