Annonce
Trekantområdet

Trefor beroliger efter fortovsløft: Jorden tager alt det farlige

Selvom fortovet løftede sig, var der ikke fare for, at strømmen kunne ramme eventuelle personer. Foto: Henrik Juel Skovrider
Selvom fejlen førte til, at fortovet løftede sig, var der ikke fare på færde, fortæller el-forsyningschef hos Trefor, Per Sørensen. - Den jord, der ligger henover, tager alt det farlige ved den energiudløsning, der er.

Fredericia: Det var en fejl i en såkaldt muffe, der førte til, at en del af fortovet i Danmarksgade søndag aften løftede sig, og at der samtidig lød et brag. Det oplyser Per Sørensen, der er el-forsyningschef hos Trefor.

- Vi forbinder vores transformerstationer med kabler, og engang imellem fejler de her kabler. Det kan enten være, fordi der er nogle, der har gravet i dem, eller fordi de her kabler har en vis alder.

- Det kabelanlæg, der er tale om her, er af lidt ældre karakter. Vi ser indimellem, at når der sker en fejl i sådan en muffe, kan det godt udvikle sig til, at fortovet løfter sig lidt. Derfor kan der godt lyde en lille eksplosion, når det sker. Det er sådan set bare et udtryk for, at der er store energimængder i det, men ikke noget der er værre end det, siger Per Sørensen.

Annonce

Kunderne påvirkes ikke mere

Per Sørensen fortæller, at denne type fejl sker omkring en gang om ugen. Det er dog kun en gang hvert eller hvert andet år, en sådan fejl er skyld i, at fortov løfter sig, som det var tilfældet søndag.

- Hvad ville der ske, hvis der kommer en gående oven på fliserne, mens det sker?

- Som man kan se fliserne, så har de jo løftet sig, men der ville ikke ske mere. Den jord, der ligger henover tager alt det farlige ved den energiudløsning, der er.

Har I ordnet problemet permanent, eller er der noget, I skal følge op på?

- Når der sker sådan noget som det her, isolerer vi fejlen og lægger om i nettet, så kunderne hurtigst muligt får strøm igen. Den her fejl skal udbedres, og det vil sige, at der skal graves ned til den og lægges nye muffer i. Hvis vi uden videre kan lægge om i nettet, så bruger vi typisk to-tre dage på at få den her skade udbedret, siger Per Sørensen.

Han fortæller desuden, at kunderne ikke vil blive berørt af de forestående udbedringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce