Annonce
Vejen

Trekantområdets Brandvæsens nytårsparole 2020 blev holdt i Skodborg

Skodborg Frivillige Brandværn var lørdag vært ved nytårsparolen for seks kommuners fælles brandvæsen - Trekantområdets Brandvæsen. Blandt de inviterede var også grevinde af Rosenborg Sussie Hjorhøy længst til venstre. Foto: Annett Bruhn
Fremmødet var stort, da Skodborg Frivillige Brandværn lørdag var vært ved nytårsparolen for seks kommuners fælles brandvæsen. Blandt de inviterede var også grevinde af Rosenborg Sussie Hjorhøy.
Annonce

Skodborg: Lørdag var der sort af brandmænd klædt i uniformer på brandstationen i Skodborg, og udenfor På Skodborg Røddingvej var der en kø af røde udrykningskøretøjer. Årsagen til dette massive fremmøde var Trekantområdets Brandvæsens årlige nytårsparole. Den bliver holdt på skift mellem de seks kommuner: Vejen, Kolding, Billund, Middelfart, Fredericia og Vejle, og i år er valget faldet på Vejen Kommune og brandstationen i Skodborg. År 2020 er nemlig 100 året for Genforeningen, og ved at vælge Skodborg har Beredskabskommissionen ønsket at sætte fokus på genforeningsåret og festlighederne, som holdes gennem hele jubilæumsåret.

Og festligt blev det ikke mindst med et altid velspillende Skodborg Frivillige Brandorkester, der i dagens anledning havde taget opstilling på brandstationens balkon.

Heroppefra var der frit udsyn til det store gulvareal, hvor brandbiler og udrykningskøretøjer normalt optager pladsen. Men samtlige køretøjer havde måttet vige pladsen til fordel langborde og stole og opdækning med en solid brunch til parolens omkring 250 deltagere.

Traditionen tro bød parolen på taler og overrækkelse af hæders- og anciennitetstegn til en lang række brandmænd.

I sin tale spurgte beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen, om nogen kunne huske sommeren 2018, som var varm, og som gav Trekantområdets Brandvæsen noget at bestille.

- Kan I huske vores tal for udrykninger? Det kan jeg. I 2018 havde vi 3134 hændelser, som vi håndterede, så det var et travlt år. Hvordan var så sommeren i 2019? Den var våd, og ja, der var markant færre naturbrande. Men hør lige her: i 2019 løste vi 2995 hændelser, og det er kun et marginalt lavere antal hændelser end i 2018. De fleste hændelser er fortsat brand, forurening og færdselsuheld, men desværre også et stort antal blinde alarmer. Sammenlignet med andre store brandvæsener har vi mange udrykninger og hændelser.

De blev hædret

Trekantområdets Brandvæsens hæders- og anciennitetstegn blev givet til:

Peter Lautrup 40 år, Skodborg

Niels Hjort Madsen 40 år, Rødding

Preben Iversen 25 år, Jels

Alan Stølegaard 25 år, Skodborg

Christian Baagøe 20 år, Skodborg

Teddy Bertelsen 20 år, Rødding

John Boelck 20 år, Rødding

Aase Damhøj 20 år, Skodborg

Torben Geertsen 20 år, Jels

Benny Hansen 20 år, Jels

Peter Christensen 10 år, Skodborg

Michael Frydenløv 10 år, Rødding

Michael Jacobsen 10 år, Rødding

Michael Maigaard Juulsen 10 år, Skodborg

Øvrige hæders- og tegn anciennitetstegn:

Allan Weng 40 år, Middelfart

Lars Hem 40 år, Fredericia

Ivan Rasmussen 40 år, Fredericia

Jesper Herlufsen 25 år, Fredericia

Lars Elkjær 25 år, Fredericia

Jesper Bech 20 år, Vejle

Frank Hansen 20 år, Vejle

Aksel Jensen 20 år, Børkop

Thomas Brynning 20 år, Børkop

Chatharina Sørensen 25 år, Frivillig Kolding

Xhafer Müslija 10 år, Fredericia

Thorkild Jensen 20 år, Lunderskov

Kurt Pedersen 20 år, Lunderskov

Mikael Leth Schelde 20 år, Lunderskov

Peder D. Carlsen 20 år, Lunderskov

Thomas Sørensen 20 år, Lunderskov

Peter V. Vedstesen 20 år, Lunderskov

Jørgen S. Nielsen 20 år, Lunderskov

Mickey Petersen 10 år, Frivillig Kolding

Rune Olausson Langballe 10 år, Frivillig Kolding

Troels Berg 10 år, Frivillig Vejle

Michael Medom Køngerskov 20 år, Frivillig Fredericia

Erik Vittrup 25 år, Vamdrup

Erling Byg 40 år, Tyrstrup

Rasmus Svensson 10 år, Tyrstrup

Ole Nordahl Scarpi 10 år, Fredericia

Benny Lund 20 år, Fredericia

Annonce

Grevinde slog et søm i

Det er femte gang, der bliver holdt en fælles nytårsparole i Trekantområdets Brandvæsen og blandt deltagerne var der også repræsentanter fra samarbejdspartnere, folketingsmedlemmer og fra Schleswig brandvæsen.

Blandt de fremmødte var også borgmester Ib Kristensen, Billund, folketingsmedlem Anni Mathiesen (V), Krogager, folketingsmedlem Karina Adsbøl (DF), Kolding, borgmester Egon Fræhr, Vejen, og borgmester Jens Ejner Christensen, Vejle.

Ved dette års nytårsparole blev Trekantområdets Brandvæsens nye fane indviet på festligste vis. Her blev de tre søm, sådan som traditionen byder det, slået i fanen af – som den første - grevinde af Rosenborg Sussie Hjorhøy på vegne af Kongehuset. Formanden for Danmarks Samfundets Vejle-afdeling, Steen Samuelsen, slog det andet søm i for fædrelandet. Det tredje og sidste søm blev slået i for Trekantområdets Brandvæsen af formanden for Trekantområdets Brandvæsen, borgmester Ib Kristensen, Billund.

I sin takketale sagde formanden for Trekantområdets Brandvæsen, borgmester Ib Kristensen, Billund:

- På vegne af Trekantbrand vil jeg gerne takke for fanen og den flotte indvielse af den. Tak til Danmarkssamfundet og tak til Dem Deres Excellence Grevinde Sussie for at være med til at gøre faneindvielsen officiel og festlig. Vi vil behandle fanen med stor respekt, og fanen vil være med os både ved festlige lejligheder og alvorlige stunder. Festlige lejligheder er nytårsparole og jubilæer, og de alvorlige stunder er naturligvis i baghovedet, at en af jer, skulle betale den højeste pris for at redde andre. TrekantBrand har med denne fane fået et nyt fælles symbol. Symboler og kultur er vigtige i brandvæsnet.

Frivillige brandværn

  • Brandstationen Skodborg er en af de 20 brandstationer i Trekantområdets Brandvæsen og er samtidig et frivilligt brandværn.
  • De frivillige brandværn er et særligt sønderjysk fænomen, som trækker historiske tråde tilbage til Sønderjyllands tyske tid.
  • I Trekantområdets Brandvæsen findes der i alt fem frivillige brandværn, som alle ligger syd for Kongeåen.
Ved nytårsparolen skænkede Danmarks-Samfundet, Vejle, en ny fane til Trekantområdets Brandvæsen. Fra venstre: Fanebærer Orla Wulff og formand for Danmarks-Samfundet, Vejle, Steen Samuelsen. Foto: Annett Bruhn
- Det er en ære og en glæde at slå det første søm i fanen for Hendes Majestæt Dronningen, sagde grevinde grevinde af Rosenborg Sussie Hjorhøy og slog det første søm i fanen. Foto: Annett Bruhn
Der var sort af uniformer ved Trekantområdets Brandvæsens årlige nytårsparole, som blev holdt på brandstationen i Skodborg. Foto: Annett Bruhn
Blandt deltagerne i Trekantområdets Brandvæsens nytårsparole, var kvinderne i undertal. Men i Danmark kan kvinder sagtens være brandmænd. Foto: Annett Bruhn
Ved nyårsparolen var grevinde af Rosenborg Sussie Hjorhøy ikke ledsaget af sin mand, grev Ingolf. Foto: Annett Bruhn
Ved nytårsparolen blev grevinde af Rosenborg Sussie Hjorhøy modtaget med blomster. Foto: Annett Bruhn
Blandt nytårsparolens deltagere var også folketingsmedlem Anni Mathiesen (V), Krogager. Foto: Annett Bruhn
Også Vejens borgmester Egon Fræhr deltog i Trekantområdets Brandvæsens nytårsparole. Foto: Annett Bruhn
Grevinde af Rosenborg Sussie Hjorhøy ankom til nytårsparolen samtidig med regnvejret. Foto: Annett Bruhn.
Een for alle og alle for een, lyder Skodborg Frivillige Brandværns motto. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce