Annonce
Vejen

Trekantområdets Festuge på Sønderskov byder på kunst, musik og ballet

Duo al Dente fra Billund (Kirsten Lund Jensen på fløjte og Per Weile Bak på lut) spiller musik fra William Shakespeares tid mens skuespiller Søren Ruby formidler en perlerække af Shakespeares berømte sonetter på Sønderskov lørdag den 31. august i Trekantområdets Festuge. PR-foto

Brørup: I Museet på Sønderskov er man klar til at markere trekantområdets festuge. Hele ugen kan man opleve kunstinstallationen "A Tourist in a Landscape" i Sønderskovs have. Den er skabt af kunstnergruppen Ny Dansk Bølge IVS og bringer en oplevelse af den islandske natur ind i det kendte danske landskab. Installationen åbnes lørdag den 24. august kl. 14 ved en reception, som også byder på ballet i Riddersalen. Det er børn fra den kongelige ballets talentskole i Esbjerg, der gæster Sønderskov og viser deres kunnen. Samme dag fra kl. 11 til 13 kan man også opleve kortfilm i den rullende biograf OFF-Roader fra Odense International Film Festival.

Lørdag den 31. august skruer Museet på Sønderskov tiden tilbage til renæssancen og byder på en sanselig oplevelse af Shakespeares verden. Gennem mad, musik og foredrag genoplives perioden i starten af 1600-tallet, hvor herregården Sønderskov blev bygget, og hvor William Shakespeare sad i England og skrev sine udødelige værker. Arrangementet er et samarbejde mellem Museet på Sønderskov, Restaurant Herregårdskælderen og en håndfuld af landets bedste renæssance-musikere og Shakespeare-formidlere.

Søndag den 1. september lander Diodon på Sønderskovs plæne. Diodon er en stor orange boble, og her er der koncert fra kl. 13.30 til 14.30. Det er australske Tim McMillan og Rachel Snow, der med deres blanding af keltisk rock, folk, metal og jazz bringer moderne rytmer til den gamle herregård.

Annonce
Der er fokus på William Shakespeare på Sønderskov, hvor man markerer Trekantområdets Festuge lørdag den 31. august med både foredrag, mad, musik og oplæsning af Shakespeares sonetter. Illustration
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];