Annonce
Kolding

Tresu banker overskuddet i vejret: Resultatet fordoblet

Tresu, der er specialist i trykmaskiner, har løftet omsætningen fra 434 til 637 millioner kroner. Overskuddet er mere end fordoblet fra 32 til 74 millioner kroner. Arkivfoto: Jacob Schultz

Omsætningen er steget 203 millioner kroner, og indtjeningen er mere end fordoblet i Tresu i Bjert, der er specialist i at fremstille trykmaskiner til emballageindustrien. Det er et gennembrud på det amerikanske marked, der trækker op.

Kolding: Der er fart over feltet i Tresu. Omsætning, overskud og antallet af medarbejdere stiger.

Omsætningen er løftet 47 procent til 637 millioner kroner, og resultatet er mere end fordoblet fra 32 millioner kroner til 74 millioner kroner, viser seneste årsrapport. Samtidig er antallet af medarbejdere vokset fra 213 til 258 regnet i fuldtidsansatte.

- Vi er utrolig stolte over resultatet. Det skal der ikke være tvivl om. Men samtidig har det været en stor udfordring at hæve omsætningen, som vi har gjort. Men vi har ikke haft lyst til at sige nej til ordrer. Samtidig har vi fået mange nye medarbejdere ombord, siger administrerende direktør Søren Maarsø.

Annonce

Kort om Tresu

Tresu fremstiller såkaldte flexo trykmaskiner og andet tilbehør til trykmaskiner inden for den grafiske industri. Virksomheden blev købt af den nordiske kapitalfond Altor i foråret 2017.

- Vi er utrolig stolte over resultatet. Det skal der ikke være tvivl om. Men samtidig har det været en stor udfordring at hæve omsætningen, som vi har gjort, siger administrerende direktør Søren Maarsø. Arkivfoto: Claus Thorsted

Gennembrud i USA

Virksomheden, der blandt andet producerer trykmaskiner til Tetra Pak, har hovedkontor i Bjert, og har derudover produktion i USA og kontorer i Tyskland, Italien, Kina og Japan. Virksomheden leverer også tilbehør og specialløsninger til den grafiske industri, og man har et ben indenfor i forhold til digitalprintere i industrien.

- Det har været hårdt arbejde at komme hertil. Arbejdskraften hænger ikke på træerne i Trekantområdet. Så vi har haft vikarer og samtidig trukket hårdt på vores egen arbejdsstyrke. Men vi kan konstatere, at på alle vores forretningsområder er vi vokset. Specielt på det amerikanske marked har vi fået et gennembrud, siger Søren Maarsø.

Fokus på miljø

Når amerikanere for eksempel slæber en sixpack med øl hjem, så har Tresu en finger med i spillet.

- Vi har fået et gennembrud i forhold til at levere de store maskiner i USA, og det skyldes blandet andet, at vi nu samarbejder med nogle af de største spillere. Det skal vi udnytte. Både i USA men også andre steder i verden, siger Søren Maarsø, der blandt andet fremhæver de miljørigtige løsninger som et trækplaster.

- Det miljømæssige fokus er noget, der kan flytte kunder. Der er mange af de store brands, der i 2020 ønsker at bruge 100 procent genbrugsmaterialer, og det kan vi understøtte, fordi vi har fokus på miljø. Det er blandt andet noget af det, vi arbejder intenst på at udnytte i samarbejde med vores ejer Altor, siger Søren Maarsø.

Nye ejere

Virksomheden fik nye ejere i maj 2017, hvor den tidligere majoritetsejer, Erhvervsinvest, solgt selskabet videre til den nordiske kapitalfond Altor.

- De har en utrolig seriøse tilgang til tingene, og vi har fået en bestyrelse, der har stor forståelse for vores industri og den type produkter, vi arbejder med. Det hjælper os rigtig meget, når vi angriber markedet. Kan vi gøre det på nogle måder, så vi kommer hurtigere frem, siger Søren Maarsø.

I første regnskab har fonden trukket et udbytte på 105 millioner kroner ud. Altor har specialiseret sig i at købe og udvikle middelstore nordiske virksomheder, og fonden ejer i dag cirka 30 virksomheder med omkring 60.000 ansatte. I gennemsnit ejer Altor sine virksomheder i omkring seks år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Nye ejere af campingpladsen i Børsmose

Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Danmark

Små børn efterladt i Aarhus: Nu er to frihedsberøvet og en anholdt i sagen

Annonce