Annonce
Kolding

Tresu banker overskuddet i vejret: Resultatet fordoblet

Tresu, der er specialist i trykmaskiner, har løftet omsætningen fra 434 til 637 millioner kroner. Overskuddet er mere end fordoblet fra 32 til 74 millioner kroner. Arkivfoto: Jacob Schultz

Omsætningen er steget 203 millioner kroner, og indtjeningen er mere end fordoblet i Tresu i Bjert, der er specialist i at fremstille trykmaskiner til emballageindustrien. Det er et gennembrud på det amerikanske marked, der trækker op.

Annonce

Kolding: Der er fart over feltet i Tresu. Omsætning, overskud og antallet af medarbejdere stiger.

Omsætningen er løftet 47 procent til 637 millioner kroner, og resultatet er mere end fordoblet fra 32 millioner kroner til 74 millioner kroner, viser seneste årsrapport. Samtidig er antallet af medarbejdere vokset fra 213 til 258 regnet i fuldtidsansatte.

- Vi er utrolig stolte over resultatet. Det skal der ikke være tvivl om. Men samtidig har det været en stor udfordring at hæve omsætningen, som vi har gjort. Men vi har ikke haft lyst til at sige nej til ordrer. Samtidig har vi fået mange nye medarbejdere ombord, siger administrerende direktør Søren Maarsø.

Kort om Tresu

Tresu fremstiller såkaldte flexo trykmaskiner og andet tilbehør til trykmaskiner inden for den grafiske industri. Virksomheden blev købt af den nordiske kapitalfond Altor i foråret 2017.

- Vi er utrolig stolte over resultatet. Det skal der ikke være tvivl om. Men samtidig har det været en stor udfordring at hæve omsætningen, som vi har gjort, siger administrerende direktør Søren Maarsø. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce

Gennembrud i USA

Virksomheden, der blandt andet producerer trykmaskiner til Tetra Pak, har hovedkontor i Bjert, og har derudover produktion i USA og kontorer i Tyskland, Italien, Kina og Japan. Virksomheden leverer også tilbehør og specialløsninger til den grafiske industri, og man har et ben indenfor i forhold til digitalprintere i industrien.

- Det har været hårdt arbejde at komme hertil. Arbejdskraften hænger ikke på træerne i Trekantområdet. Så vi har haft vikarer og samtidig trukket hårdt på vores egen arbejdsstyrke. Men vi kan konstatere, at på alle vores forretningsområder er vi vokset. Specielt på det amerikanske marked har vi fået et gennembrud, siger Søren Maarsø.

Annonce

Fokus på miljø

Når amerikanere for eksempel slæber en sixpack med øl hjem, så har Tresu en finger med i spillet.

- Vi har fået et gennembrud i forhold til at levere de store maskiner i USA, og det skyldes blandet andet, at vi nu samarbejder med nogle af de største spillere. Det skal vi udnytte. Både i USA men også andre steder i verden, siger Søren Maarsø, der blandt andet fremhæver de miljørigtige løsninger som et trækplaster.

- Det miljømæssige fokus er noget, der kan flytte kunder. Der er mange af de store brands, der i 2020 ønsker at bruge 100 procent genbrugsmaterialer, og det kan vi understøtte, fordi vi har fokus på miljø. Det er blandt andet noget af det, vi arbejder intenst på at udnytte i samarbejde med vores ejer Altor, siger Søren Maarsø.

Annonce

Nye ejere

Virksomheden fik nye ejere i maj 2017, hvor den tidligere majoritetsejer, Erhvervsinvest, solgt selskabet videre til den nordiske kapitalfond Altor.

- De har en utrolig seriøse tilgang til tingene, og vi har fået en bestyrelse, der har stor forståelse for vores industri og den type produkter, vi arbejder med. Det hjælper os rigtig meget, når vi angriber markedet. Kan vi gøre det på nogle måder, så vi kommer hurtigere frem, siger Søren Maarsø.

I første regnskab har fonden trukket et udbytte på 105 millioner kroner ud. Altor har specialiseret sig i at købe og udvikle middelstore nordiske virksomheder, og fonden ejer i dag cirka 30 virksomheder med omkring 60.000 ansatte. I gennemsnit ejer Altor sine virksomheder i omkring seks år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Flertal bakker op om isolationskrav ved indrejse: Organisation spår konsekvenser for virksomheder

Annonce