Annonce
Kolding

Tresu har fyret 27 mand: Ordrer på de store maskiner mangler

Tresu, der producerer trykmaskiner til emballageindustrien, har fyret 27 medarbejdere ud af cirka 250 medarbejdere i Danmark. Virksomheden er vokset voldsomt de seneste år, men ordrerne på de helt store maskiner lader vente på sig, og derfor har virksomheden været nødt til at "tilpasse" organisationen, siger direktør Søren Maarsø. Arkivfoto: Claus Thorsted

Ordreindgangen har været mindre end forventet hos Tresu, og det betyder, at 27 medarbejdere er blevet opsagt, forklarer direktøren.

Kolding: Efter flere år med vækst over hele linjen har Tresu skåret i medarbejderstaben. Virksomheden, der producerer maskiner til emballageindustrien, har netop offentliggjort, at de lejer sig ind i en nybygget fabrik i det nordlige industrikvarter, og virksomheden landede i seneste fulde regnskabsår et rekordoverskud på 74 millioner kroner.

Men nu er virksomheden nødt til at "tilpasse" organisationen, fortæller administrerende direktør Søren Maarsø.

- Ordreindgang på nogle af vores helt store maskiner lader vente på sig. Derfor er vi nødt til tilpasse vores kapacitet. Det er en helt naturlig ting. Vi kan godt have is i maven i lang tid, men vi er nødt til at kigge frem, og så har vi lavet den her trimning, siger Søren Maarsø.

Syv af de 27 medarbejdere, der er fyret, er medlem af Dansk Metal, mens de øvrige fyringer rammer bredt inden for administration, logistik og konstruktion.

Annonce

- Ordreindgang på nogle af vores helt store maskiner lader vente på sig. Derfor er vi nødt til tilpasse vores kapacitet. Det er en helt naturlig ting.

Søren Maarsø, administrerende direktør Tresu

Færre medarbejdere

Efter fyringsrunden er gennemført, beskæftiger Tresu i Danmark 210 mod cirka 250 i dag. En del af nedgangen skyldes, at Tresu har indgået et strategisk samarbejde med NSM i forbindelse med flytningen til den nye fabrik i sommeren 2019. I den forbindelse bliver en del af Tresu-medarbejderne en del af NSM, der flytter ind i Tresus gamle fabrik i Sdr. Bjert.Tresu udvikler og producerer trykmaskiner, som blandt andet bliver brugt til at trykke fødevareemballager. Hvert sekund bliver der trykt mindst 6000 mælkekartoner på maskiner, som Tresu har udviklet. Maskinerne bliver solgt på verdensmarkedet.

Træge beslutningsprocesser

Virksomheden har vækstet massivt særligt på det nordamerikanske marked, hvor virksomheden har haft stor succes med at levere maskiner til nogle store producenter af fødevareemballage.

- Her har vi oplevet nogle udsættelser. Det er nogle meget store investeringer, og der har vi oplevet nogle mere træge beslutningsprocesser end forventet. Det har vi taget konsekvensen af, siger Søren Maarsø.

Tresu blev i juni i 2017 handlet mellem to kapitalfonde, da den nordiske kapitalfond Altor købte Tresu af fonden Erhvervsinvest, og de nye ejere fik fuld valuta i seneste fulde regnskabsår, der dækker frem til udgangen af september 2017.

Virksomheden løftede omsætningen 47 procent til 637 millioner kroner og overskuddet steg fra 32 millioner kroner til 74 millioner kroner.

Et konsolideringsår

Senest har virksomheden aflagt regnskab for de sidste tre måneder af 2017, så de fremtidige regnskaber følger regnskabsåret hos den nye ejer Altor. Regnskabet for de tre måneder viser en omsætning på 132 millioner kroner og et overskud på 286.000 kroner.

Er de sidste tre måneder et udtryk for udviklingen i Tresu?

- Nej, det kan du ikke sige. Selvfølgelig har omsætningen været lavere. Men vi har brugt mange ressourcer på yderligere udvikling af maskinerne, så vi står endnu bedre. Vi er i gang med at sælge den gamle fabrik og kigger frem mod, at vi får en ny. Vi ser fremad, siger Søren Maarsø.

Nu har I sagt farvel til 27 mand, hvor stiller det Tresu?

- Vi går målrettet efter at skabe det korrekte setup. Vi reducerer fra syv lokationer i Kolding til en ny fabrik. Den strategi går videre. Men når vi mangler de helt store ordrer, så reagerer vi. Resten af forretningen udvikler sig bedre end forventet. Men vi er nødt have en agilitet, der gør, at vi kan håndtere det, når vi oplever pauser i ordreindgangen på tre-seks måneder på de helt store maskiner. Samlet set kan vi sige, at 2018 bliver et konsolideringsår, siger Søren Maarsø.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce