Annonce
Kolding

Tresu i stor fyringsrunde igen: Mere end hver 10. ryger ud

Tresu Group, der efter seneste fyringsrunde beskæftiger cirka 210 medarbejdere, er ramt af endnu en fyringsrunde, hvor hver 10. medarbejder bliver præsenteret for en fyreseddel. I september var virsomheden gennem en fyringsrunde, hvor 27 medarbejdere blev fyret. Det er salget af virskomhedens største maskiner til emballageindustrien, der halter, forklarer administrerende direktør Søren Maarsø. Arkivfoto: Claus Thorsted

Ny fyringsrunde har ramt Tresu Group, der fortsat er presset af, at ordrerne på de største maskiner ikke kommer i hus. Tresu, der producerer trykmaskiner til emballageindustrien, fyrede allerede i september 27 ud af de omkring 250 medarbejdere.

Kolding: Da regnskabet for Tresu Group blev offentliggjort i starten af 2018, pegede kurverne opad. Antallet af ansatte var rekordstort. Omsætningen voksede og overskuddet lød på 74 millioner kroner.

I september var stemningen vendt. Ordrerne på de store maskiner lod vente på sig, og det førte til en fyringsrunde i Tresu Group, hvor 27 medarbejdere blev fyret, og i løbet af denne uge rammer endnu en runde, når cirka hver 10. medarbejder får en fyreseddel.

I starten af september forklarede administrerende direktør Søren Maarsø, at man var nødt til at trimme virksomheden.

- Ordreindgangen på nogle af vores helt store maskiner lader vente på sig. Derfor er vi nødt til tilpasse vores kapacitet. Det er en helt naturlig ting. Vi kan godt have is i maven i lang tid, men vi er nødt til at kigge frem, og så har vi lavet den her trimning, sagde Søren Maarsø dengang.

Men trimningen har ikke været nok, og for at håndtere de store udsving i salget af de største maskiner, så er virksomheden midt i endnu en fyringsrunde, skriver direktøren i en mail i JydskeVestkysten.

"Tresu Group har besluttet at foretage en omorganisering af organisationen, som blandt andet indebærer, at der forventes afskediget mere end 10 procent af medarbejderne i Danmark. Omorganiseringen sker med henblik på at sikre en mere lean og agil forretningsmodel for bedre at kunne håndtere de udsving, der er i divisionen, der sælger store trykkerimaskiner, skriver Søren Maarsø.

Annonce

Kort om Tresu Group

Tresu udvikler og producerer trykmaskiner, som blandt andet bliver brugt til at trykke fødevareemballager. Hvert sekund bliver der trykt mindst 6000 mælkekartoner på maskiner, som Tresu har udviklet. Maskinerne bliver solgt på verdensmarkedet.Ved årets indgang var der cirka 250 medarbejdere i den danske del af virksomheden. I forbindelse med at virksomheden flytter til den nye fabrik, har Tresu overdraget nogle medarbejdere til samarbejdspartneren NSM. Så efter første fyringsrunde var der cirka 210 medarbejdere i Tresu Group i Danmark.

Flytter til ny fabrik

Senest fulde regnskab, der blev offentliggjort i januar 2018, viste, at omsætningen var løftet 47 procent til 637 millioner kroner, og resultatet var mere end fordoblet fra 32 millioner kroner til 74 millioner kroner. Virksomheden forventede dengang et resultat året efter på tilsvarende niveau.

Senere har virksomheden præsenteret et regnskab for de sidste tre måneder af 2017. Omlægningen sker for at følge regnskabsåret hos kapitalfonden Altor, der i foråret 2017 købte aktiemajoriteten i Tresu Group af kapitalfonden Erhvervsinvest. Det skæve regnskab viste et plus på 286.000 kroner ud af en omsætning på 132 millioner kroner.

Tresu Group kunne i slutningen af august fortælle, at virksomheden flytter til en ny fabrik i 2019 på Venusvej i Kolding. I dag er de på syv forskellige lokationer i Kolding, og virksomheden lejer sig ind i den nye fabrik i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce