Annonce
112

Tricktyv bag falsk annonce i ugeavis forsøgte at leje butik: 'Jeg skulle ikke have noget med ham at gøre'

Johannes von Siebenthal kunne fornemme, at der var noget galt med Daniel Persson, så han ville ikke udleje et butikslokale til ham. Arkivfoto: Søren Gylling
- Jeg ville ikke have ham ind, for jeg ville kun få problemer, siger ejendomsmægler Johannes von Siebenthal, efter han afviste tricktyv.

Kolding: Den svenske tricktyv Daniel Persson, der lykkedes med at indrykke en falsk annonce i Ugeavisen Kolding, har tilsyneladende også været på jagt efter et butikslokale i Kolding.

Ejendomsmægler Johannes von Siebenthal fortæller JydskeVestkysten, at han havde et møde i midten af oktober med Daniel Persson, da han var interesseret i at leje en butik med adresse i Låsbygade. Ifølge ejendomsmægleren ville Persson bruge butikken til at sælge persiske tæpper.

Johannes von Siebenthal fik dog stoppet aftalen, før den overhovedet blev til noget, fordi han blev mistænksom. Samtidig kunne Daniel Persson ikke finde penge til tre måneders husleje.

- Jeg ville ikke have ham ind, for jeg ville kun få problemer, tænkte jeg. Jeg fornemmede, at han ville gøre noget, jeg ikke lige kunne gennemskue, måske noget hvidvask, og det ville jeg ikke stå model til. Jeg skulle ikke have noget med ham at gøre, siger ejendomsmægleren.

Annonce

Noget lusk

Sydøstjyllands Politi mistænker Daniel Persson for at stå bag to tricktyverier mod ældre kvinder i Kolding, efter han havde købt sig til en annonce i Ugeavisen Kolding. Annoncen blev bragt den 24. oktober i ugeavisen, og her efterspurgte Persson både pelse og guld. Politiet er usikre på, om Daniel Persson er mandens sande identitet.

En af kvinderne, 77-årige Jytte Hougaard Nielsen, faldt for annoncen og inviterede Daniel Persson hjem, så han kunne vurdere nogle af hendes pelse. Da Persson skulle til at betale, gik han ud i bilen for at hente penge, men Jytte Hougaard Nielsen så ham aldrig igen. I mellemtiden havde Daniel Persson stjålet nogle af Jytte Hougaard Nielsens smykker.

Johannes von Siebenthal er overrasket over, at Daniel Persson viste sig at være en svindler.

- Jeg tænkte, det hele var lidt mærkeligt, for da jeg spurgte, hvad hans relation var til Kolding, så var der ikke nogen. Han havde lokaler i Hamborg og Sverige, men der var ingen relation til Kolding. Jeg vidste ikke, at han var en snyder, men jeg havde en fornemmelse af, at der var noget lusk ved det, siger Johannes von Siebenthal, der endte med at afvise Persson på mail.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce