Annonce
Esbjerg

Triggers digte sat i musik

Annonce

På papir har Erik Trigger Olesen skabt byer, der er oplyst af søvnløse selvmordere. Han har fået psykologiske skygger til at træde frem med sine ord, og nu bliver hans sproglige silhuetter omsat til musik.

Esbjerg Koncertkor har fået den enestående idé at oversætte den lokale lyrikers tredje digtsamling, »Savnbærerne«, til toner. Den svenske komponist Stefan Forssén, der har en stor og alsidig produktion bag sig, er sat på opgaven og medvirker selv som pianist ved selve uropførelsen.

Den finder sted den 2. marts i Grundtvigskirken, hvor Erik Lund Olesen med forfatternavnet Trigger vil læse digtene op.

Takten bliver slået af Esbjerg Koncertkors faste dirigent gennem 12 år, Harry Lender.

»Savnbærerne« kom i 1996 på forlaget Brøndum/Aschehoug med grafisk arbejde af Christian Lemmerz. Med et jeg som talerør fortæller digtsamlingen om livet, som viser nye sider, efter at jeg'et har mødt kærligheden.

Om projektet siger Trigger selv:

- Hvis det lykkes, må det blive genialt. »Savnbærerne« er den grimme ælling. I forfatterkredse er man enig om, at alle har noget, de er nødt til at lave. »Savnbærerne« sad i vejen for noget andet. En irriterende møgunge, som man alligevel føler noget specielt for, fordi barnet vil noget.

Erik Trigger Olesen er netop vendt hjem fra Lodz. I samarbejde med en tolk læste han her højt af sin digtsamling »VI«, der er oversat til polsk.

Fra aborre til ål

Nu vil han gerne udvide sit felt med et rigtig knugende teaterstykke.

- Men det kræver meget tid. Jeg har brugt de legater, jeg har fået, så jeg bliver også nødt til at arbejde, forklarer poeten, der stadig jævnligt tager en tørn som havnearbejder.

Tidligere i år kom »Måneelevatoren« med hans rimede vers om årets gang og Lilian Brøggers illustrationer til de 12 måneder. De to fortsætter samarbejdet i »Rimfiskeremser«, som Trigger venter udgivet til foråret. En digtsamling, som er bygget op omkring alfabetet, men tager afsæt i en slags fiskeleksikon. Fra aborre til ål og med en masse fantasifisk som for eksempel dødspætten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Corona sender en hel skole hjem: 500 elever må tidligst komme i skole igen på tirsdag

Danmark

Lyt til Danmark fortæller: Journalist Kasper Løvkvist var øjenvidne til grædende statsminister - hør hans oplæsning her

Annonce