Annonce
Billund

Trist formand for Vorbasse Marked: - Der bliver stille i uge 29

For første gang siden 1729 bliver der denne sommer ikke noget Vorbasse Marked. Den aktuelle coronakrise gør det umuligt at afholde markedet. Arkivfoto: Mads Hansen
Aflysningen af Vorbasse Marked er en stor bet for mange. Der er allerede lagt utrolig mange timers arbejde i forberedelserne, og mange lokale foreninger kommer til at mange de penge, de sædvanligvis tjener på at give en hånd med på markedet.
Annonce

Vorbasse: For første gang siden 1729 bliver der ikke noget Vorbasse Marked. Statsminister Mette Frederiksen (S) gav mandag aften det endelig dødsstød til markedet, der i lighed med festivaler og andre lignende arrangementer med deltagelse af mange mennesker er blevet forbudt frem til udgangen af august.

Dermed kan Vorbasse Marked, der skulle finde sted i dagene 22., 23. og 24. juli, ikke finde sted.

- Der er ikke så meget at gøre. Vi retter os selvfølgelig efter statsministerens anbefalinger. Alt andet ville være uforsvarligt, selvom det er en rigtig trist besked at få, siger Brian Madsen, der er formand for Vorbasse Grundejerforening, som arrangerer Vorbasse Marked.

Arrangementer er i løbet af de seneste uger blevet aflyst i hobetal, og at den aktuelle coronakrise også skulle ende med at tage livet af nogle af sommerens store attraktioner, er måske ikke den helt store overraskelse.

- Jeg havde da tænkt tanken. Jeg havde frygtet, at det skulle ende sådan, men da landet blev lukket i marts, tænkte jeg, at der er god tid til vores arrangement i juli, så det skulle der nok nå at komme styr på, lyder det fra en skuffet og ærgerlig Brian Madsen.

Vorbasse Marked

Vorbasse Marked fandt sted første gang i 1730, og siden har der hvert eneste år været marked i Vorbasse. Det bliver der altså lavet om på i 2020.

Skønsmæssigt bliver Vorbasse i de tre dage, hvor markedet finder sted, besøgt af omkring 250.000 mennesker.

Der bliver handlet med 400-500 heste, der er cirka 650 kræmmere og flere end 200 smådyrshandlende. Markedet byder desuden på et kæmpe tivoli og store musikalske oplevelser. Men sådan bliver det altså ikke i 2020.

Annonce

En stor bet

Vorbasse Marked har, som Brian Madsen formulerer det, kunnet finde sted på trods af både stormvejr og verdenskrige, men coronakrisen fik altså skovlen under den. Dermed er det store arbejde i forbindelse med planlægningen spildt.

- Vi er i slutfasen af planlægningen. Da markedet ligger i sommerferien, skal alle aftaler indgåes ret tidligt, for nogle af dem, vi arbejder sammen med, holder ferie i juli. Så det er en stor bet for markedet, men også for alle de foreninger, der hjælper til. Der er rigtigt mange foreninger, der tjener gode penge på Vorbasse Marked, siger Brian Madsen, som ærgrer sig over, at mange lokale foreninger dermed kommer til at mangle penge i kassen.

- Det kaster rigtigt meget af sig, også mere end mange folk tror. Det er jo et af landets allerstørste arrangementer, så der falder mange penge af til det lokale foreningsliv og folk i byen. Men der bliver rigtigt stille i uge 29 i Vorbasse, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce