Annonce
Aabenraa

Triumf på hjemmebane: Sønderjyske SOSU-piger er klar til DM

Så er den hjemme. Signe Nissen og Signe Thiesen kunne kramme, da det stod klart, at de var blevet regionsmestre. Foto: SOSU Syd.

Aabenraa: Der var sejrsjubel og kram i lange baner, da konferencieren torsdag eftermiddag kunne afsløre, at Signe Thiesen og Signe Nissen havde vundet på hjemmebane.

De var dermed blevet kåret som de bedste til deres fag i hele regionen, da regionsmesterskaberne i skills blev afviklet i Aabenraa.

Signe Thiesen og Signe Nissen er begge elever på SOSU Syds nye DIGI-Tech-uddannelse i Aabenraa, en uddannelse som digital social- og sundhedsassistent. I løbet af de seneste mange uger har pigerne været i intens træning med vejledere fra skolen.

- Jeg troede ikke mine egne ører, da jeg hørte det. Jeg var så nervøs, at jeg næsten ikke kan huske, hvad vi lavede på scenen, siger Signe Nissen, der er ansat i Sønderborg Kommune.

- Vi er totalt overraskede og overvældede. Men det her beviser bare, at hårdt arbejde betaler sig, siger Signe Thiesen.

Hun er i praktik i Haderslev Kommune.

Annonce
Sådan ser de ud, vinderne: Til venstre er det Signe Nissen. Til højre Signe Thiesen. Foto: SOSU Syd

Klar til DM

Otte SOSU-elever fra SOSU Fyn, SOSU Esbjerg, SOSU Syd og SOSU Fredericia, Vejle og Horsens var med i torsdagens konkurrence. Eleverne havde taget deres kammerater med som heppekor, og omkring 500-600 hundrede mennesker fyldte skolen med bannere og tilråb.

Det er 10. gang, at danmarksmesterskaberne i SOSU Skills løber af stablen. Værtskabet til regionsmesterskaberne går på skift mellem de fire SOSU-skoler.

Den skole, der vinder regionsmesterskaberne, kvalificerer sig til danmarksmesterskaberne i Bella Center København den 16.-18. januar næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Sønderborg

81-årig fundet i god behold

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Regionalt

"Urimelig lov" tvinger syd- og sønderjyske kommuner til at droppe grøn strøm

Annonce