Annonce
Aabenraa

Triumf på hjemmebane: Sønderjyske SOSU-piger er klar til DM

Så er den hjemme. Signe Nissen og Signe Thiesen kunne kramme, da det stod klart, at de var blevet regionsmestre. Foto: SOSU Syd.

Aabenraa: Der var sejrsjubel og kram i lange baner, da konferencieren torsdag eftermiddag kunne afsløre, at Signe Thiesen og Signe Nissen havde vundet på hjemmebane.

De var dermed blevet kåret som de bedste til deres fag i hele regionen, da regionsmesterskaberne i skills blev afviklet i Aabenraa.

Signe Thiesen og Signe Nissen er begge elever på SOSU Syds nye DIGI-Tech-uddannelse i Aabenraa, en uddannelse som digital social- og sundhedsassistent. I løbet af de seneste mange uger har pigerne været i intens træning med vejledere fra skolen.

- Jeg troede ikke mine egne ører, da jeg hørte det. Jeg var så nervøs, at jeg næsten ikke kan huske, hvad vi lavede på scenen, siger Signe Nissen, der er ansat i Sønderborg Kommune.

- Vi er totalt overraskede og overvældede. Men det her beviser bare, at hårdt arbejde betaler sig, siger Signe Thiesen.

Hun er i praktik i Haderslev Kommune.

Annonce
Sådan ser de ud, vinderne: Til venstre er det Signe Nissen. Til højre Signe Thiesen. Foto: SOSU Syd

Klar til DM

Otte SOSU-elever fra SOSU Fyn, SOSU Esbjerg, SOSU Syd og SOSU Fredericia, Vejle og Horsens var med i torsdagens konkurrence. Eleverne havde taget deres kammerater med som heppekor, og omkring 500-600 hundrede mennesker fyldte skolen med bannere og tilråb.

Det er 10. gang, at danmarksmesterskaberne i SOSU Skills løber af stablen. Værtskabet til regionsmesterskaberne går på skift mellem de fire SOSU-skoler.

Den skole, der vinder regionsmesterskaberne, kvalificerer sig til danmarksmesterskaberne i Bella Center København den 16.-18. januar næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce