Annonce
Tønder

Trods ældrebesparelse: DF er tilfredse med forlig

Bent Paulsen er ked af, at der spares på plejecentrene, men overordnet er han tilfreds med budgetforliget. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Viceborgmester Bent Paulsen mener, at budgetforliget bærer DFs fingeraftryk. Han glæder sig over, at man begrænsede besparelserne, og at der blev penge til et folkeskoleløft.

Tønder: Med en millionbesparelse på ældreområdet skulle man ikke tro, at årets budgetforlig i Tønder Kommune, var Dansk Folkepartis kop te.

Men ikke desto mindre har viceborgmester og gruppeformand Bent Paulsen skrevet under - måske ikke med voldsom glæde - men med tilfredshed.

Bent Paulsen fortæller, at det er lykkedes at fjerne besparelser for flere millioner kroner på sundhedsområdet, som de ældre hører under - han mener faktisk, at det er DFs største fingeraftryk på forliget.

- Vi er faktisk nede på, at der kun skal spares omkring et par millioner, fortæller han.

Den største besparelse er på over en million kroner og rammer plejecentrene.

- Det har jeg det ikke særligt godt med. Det må jeg ærligt indrømme, fortæller Bent Paulsen.

- Det er jo ikke bare de ældre, det går ud over. Det er også personalet, der arbejder med dem, fortæller Bent Paulsen og peger på problemer med personale, der får stress og skifter arbejde.

- Vi mener, det er det forkerte sted at spare, lyder det fra viceborgmesteren, der satser på, at man med den kommende finanslov får midler, der kan bruges til at nedbringe besparelsen.

Han peger på, at det er lykkedes at fjerne besparelser på både hjemmeplejen og sygeplejen.

Annonce

Forlig

I sidste uge blev der indgået budgetforlig i Tønder Kommune. Med i forliget er: Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Slesvigsk Parti, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og løsgængeren Jens Møller.

Glad for skoleløft

I forhold til at være tilfreds med forliget siger han:

- Vi skal både tage og give. Vi kan ikke få det hele. Det er komplet umuligt.

Han glæder sig over, at der er givet midler til et løft af de lokale folkeskoler - 1,2 millioner kroner næste år og to millioner årligt derefter.

- Selv om det er gået fremad karaktermæssigt, så mangler de hårdt et løft, siger han.

- Det er jo de unge mennesker, der skal tegne fremtiden for os, påpeger DFs gruppeformand.

- På anlægssiden er der afsat et rekordstort beløb. Mange af disse penge er øremærket til blandt andet Skærbæk nye skole og Tøndermarsk Initiativet, men der bliver dog penge til at fejre genforeningen i 2020, til Zeppelin-museet og andre ting til forskønnelse af Tønder Kommune, påpeger han.

- Dansk Folkeparti mener, det et budget, som vi som politikere kan være bekendt, og som vil være til gavn for hele kommunen, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Oprydning ved Danfoss-giftstrand kan koste op mod 140 millioner kroner

Annonce