Annonce
Kolding

Trods økonomisk pres og regnskabsrod: Flere end ventet vil være Koldings nye socialdirektør

Der er kommet 21 ansøgninger til jobbet som socialdirektør i Kolding. Det blev ledigt, da Lars Rasmussen i sommer pludseligt stoppede efter 22 år i direktørstolen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Da ansøgningsfristen udløb havde Kolding Kommune fået 21 ansøgninger til jobbet som direktør i socialforvaltningen. Og ifølge kommunaldirektør Thomas Boe udgør de et stærkt felt med en god del kvalificerede kandidater.

Kolding: Da ansøgningsfristen udløb, havde 21 mænd og kvinder lagt billet ind på det ledige job som direktør i socialforvaltningen i Kolding Kommune.

- Det viser en god, sund interesse for jobbet, og antallet af ansøgere er højere, end jeg havde forventet, siger kommunaldirektør Thomas Boe.

Han har stået som en af de kontaktpersoner, som mulige ansøgere kunne ringe til, hvis de havde uddybende spørgsmål.

- Der har været en rimelig god spørgelyst, og det er en af de ledige stillinger, hvor jeg er blevet kontaktet flest gange. En ting er mange ansøgere. Det er ikke ensbetydende med, at de er kvalificerede, men jeg har været inde og se på ansøgningerne, og der er en god del kvalificerede folk.

Tror du, at det har skræmt ansøgere væk, at den tidligere socialdirektør fratrådte efter rod i regnskaberne?

- Tidligere har vi haft i underkanten af 20 ansøgere, når vi har slået direktørstillinger op, og her er tallet lidt højere, så jeg tror ikke, at det, der er sket, har skræmt nogen væk, svarer han.

Annonce

Socialdirektør

Jobbet som direktør i socialforvaltning blev ledigt, da kommunens socialdirektør gennem 22 år måtte forlade jobbet, efter at revisionsfirmaet BDO påviste, at der blev lavet fusk med tallene i socialforvaltningens årsregnskab for 2018. Forvaltningens tidligere økonomichef bogførte udgifter i 2019, selvom de vedrørte 2018 - og fik dermed et stort budgetskred til at se 19,3 millioner mindre ud, end det i virkeligheden var. Kommunens social- og handicapchef, Bettina Brøndsted, er konstitueret i stillingen som socialdirektør.

Økonomisk pres

Kolding Kommune har været i gang med at spare millioner af kroner på det sociale område for at få næste års budget til at hænge sammen.

- Det er ikke specielt for Kolding, at socialområdet er økonomisk udfordret, sådan er det hele vejen rundt i det danske land. Med budgettet for næste år er der gjort et forsøg på at rette op på væsentlige dele af økonomien. Min vurdering er, at de kandidater, der søger jobbet, godt kender til de udfordringer, der er på socialområdet i Kolding og andre kommune.

Kolding Kommune har siden 2015 sagt farvel til fire direktører.

Hvordan griber I opgaven med at finde den nye socialdirektør an, så I er sikre på, at I finder den rette?

- Det kan vi aldrig være sikre på, men vi gør vores bedste. Vi har konsulentfirmaet Genitor til at hjælpe os. Ansøgerne skal igennem en samtalerunde, testforløb og endnu en samtalerunde. Og så har vi nedsat et forholdsvist bredt ansættelsesudvalg. Vi vil ikke stirre os blinde på en bestemt profiltype, men går efter flere. Og så vil vi tale en del sammen om, hvad det er, der skal til og hvor det er vi vil hen, så forventningerne afstemmes.

Thomas Boe fortæller, at der allerede er kaldt ansøgere til samtale.

- Jeg håber, at vi har fundet den rette inden udgangen af november, så vedkommende kan sige sit job op og tiltræde hos os den 1. januar, siger han.

Direktører i Kolding Kommune er typisk ansat på kontrakt.

- Når vi har fundet den rette, så vil vi forhandle løn og kontraktform, siger kommunaldirektøren.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];