Annonce
Billund

Trods 11 mål af Spellerberg: Grindsted klaskede sjællandsk modstander

Bo Spellerberg var en stor profil for Team HØJ i opgøret mod Grindsted. Her kommer han dog for sent mod Grindsteds Nikolaj Svalastog. Foto: Alex Hermann
Med en lidt overraskende sejr på 31-23 over Team HØJ, er Grindsted GIF pludselig at finde i toppen af 1. division. Efter en helt tæt kamp satte Grindsted tingene på plads i kampens sidste syv minutter.

Grindsted: Grindsted GIF’s håndboldherrer må nok snart finde sig i at blive udråbt til favoritter, når de går på banen i håndboldens 1. division. Lørdag blev topholdet Team HØJ, anført af den tidligere landsholdsstjerne Bo Spellerberg, sendt hjem fra Magion med et nederlag på hele otte kasser. 31-23 stod der på måltavlen efter de 60 minutter, der for størstedelens vedkommende ellers havde været helt jævnbyrdige.

Kampen knækkede først med syv minutter igen, da målmand Christian Wetche snuppede et straffekast fra Bo Spelleberg. Grindsted førte på dette tidspunkt med to mål, men den føring blev i løbet af ganske få minutter tredoblet. Derefter var det reelt kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Grindsted holdt hovedet koldt

Bo Spellerberg, der har spillet 245 landkampe og vundet et utal af medaljer, viste, at han trods sine 41 år stadig holder et højt niveau. Med 11 mål stod han for halvdelen af sit holds scoringer, ligesom han – præcis som i sin storhedstid – ikke gik af vejen for at levere masser af råd og vejledning til kampens dommere.

Bjarke Nybo Jørgensen scorede otte gange i sejren over Team HØJ og bidrog dermed stort til sejren på 31-23. Foto: Alex Hermann

Grindsted-træner Flemming Pedersen var efter opgøret meget glad for to point mod et hold, som inden sæsonen ikke var udpeget som et af de mandskaber, som Grindsted bør vinde over. Han fremhæver, at Grindsted-spillerne ikke på noget tidspunkt gik i panik i opgøret.

- Man kan godt risikere at blive lidt frustreret over, at Bo Spellerberg bare hamrer mål ind. Men det går vi ikke på noget tidspunkt i panik over, siger Flemming Pedersen.

Annonce

For god til dette niveau

Bo Spellerberg er ubetinget det største navn i håndboldens 1. division. I perioder så det ud som om, han smed bolden i mål efter forgodtbefindende, ligesom han havde næstsidste hånd på en stor del af de af sit holds scoringer, som han ikke selv blev noteret for.

Grindsteds målscorere

Bjarke Nybo Jørgensen - 8 mål.

Nikolaj Svalastog - 6 mål.

Thomas Theilgaard - 4 mål.

Frederik Nielsen - 3 mål.

Daniel Jørgensen - 3 mål.

Hjalmar Andersen - 2 mål.

Kristoffer Jessen - 2 mål.

Rolf Ravn - 2 mål.

Emil Larsen - 1 mål.

- Han er alt for god til at være på dette niveau. Han er så professionel, at ingen andre på dette niveau fatter det. Det er derfor, han stadig kan holde til at være med, siger Flemming Pedersen.

Kampen mod Team HØJ gav debut til Kristoffer Jessen, der er kommet til klubben fra Fredericia HK. Sammen med Rolf Ravn udgør han et meget solidt midterforsvar, som mange hold kommer til at slå sig på.

- Det er vores defensiv, der gør, at vi kommer til at vinde kampe, konstaterer Flemming Pedersen.

Annonce

Vil dygtiggøre sig

Grindsted spiller sin næste kamp på lørdag, hvor turen går til Smilets By og et møde med Skovbakken IK. Et hold, som Grindsted med et kig på papiret bør have gode muligheder for at få point mod.

Trods den meget solide indledning på sæsonen tøver Flemming Pedersen med at justere på den målsætning, der inden sæsonen lød på overlevelse i 1. division.

- Vores primære målsætning er, at vi hele tiden vil dygtiggøre os. I dag kan man se, at vi virkelig har taget ved lære af de nederlag, vi har haft, lyder det fra Grindsted-træneren.

Kristoffer Jessen spillede lørdag sin første kamp for Grindsted GIF efter skiftet fra Fredericia. Han er en stærk forsvarsspiller, som mange modstandere kommer til at slå sig på. Foto: Alex Hermann
Bo Spellerberg er trods sine 41 år det klart største navn i håndboldens 1. division. Han scorede 11 gange mod Grindsted, men alligevel se sig besejret. Foto: Alex Hermann
Emil Larsen, der både er spiller på Grindsteds 1. divisionshold og formand for klubben, scorede en enkelt gang mod Team HØJ. Foto: Alex Hermann
Der bliver gået til stålet i Grindsteds midterforsvar, hvor Kristoffer Jessen og Nikolaj Svalastog i fællesskab stopper en Team HØJ-spiller. Foto: Alex Hermann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Go'on uddeler gratis blomster

Annonce