Annonce
Varde

Trods 128 tvangsbøder forsætter entreprenør ulovlighederne i Blåvand: Kommunen er magtesløs

De store volde skjuler den megen rod på Tane Hedevej 32. Det er ikke rodet men voldene, som er ulovlige. Foto: Henrik Reintoft
En næsten 12 år gammel sag om ulovlig virksomhed og ulovlige volde i Blåvand hænger til Varde Kommunes store frustration fast i retssystemet. Entreprenør Søren Jensen i Blåvand har trods tvangsbøder for 128.000 kroner intet gjort. Nu vil anklagemyndigheden så sætte ugebøden op, hvilket mildt sagt undrer Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik.

Blåvand: Siden 1. juli 2017 har entreprenør Søren Jensen på Tane Hedevej i Blåvand fået ugebøder á 1.000 kroner for ikke at efterkomme Varde Kommunes påbud om at få lovliggjort en række forhold på ejendommen. Men trods ugebøder på i alt 128.000 kroner så er der intet sket, på nær en ting.

- Lige nu er ulovlighederne ved at gro til. Det er ved at gro til i buske og træer, siger centerleder Lars Eg Tanghøj i Erhvervscentret i Varde Kommune.

Blandt andet skal tre meter høje volde fjernes, ligesom der ikke må drives entreprenørvirksomhed på ejendommen, der er en landbrugsejendom.

Ifølge Lars Eg Tanghøj så vil anklagemyndigheden nu hæve ugebødens størrelse. Men siden marts er det ikke lykkedes at få berammet et retsmøde i Retten i Esbjerg.

Annonce
Min personlige holdning er, at vi skal skride til en selvhjælpshandling, så kan vi få ryddet op og få lovliggjort forholdene.

Formand Preben Friis-Hauge (V), plan og teknik

Drop retsmødet

Et retsmøde, som Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik i Varde Kommune, finder formålsløst:

- Mit forslag er, at man dropper retsmødet. Jeg kan ikke se den sunde fornuft i at hæve ugebøderne. Så går der hurtigt et år igen, siger Preben Friis-Hauge.

Det skal også ses i lyset af, at Varde Kommune siden juli 2018 har forsøgt at få en erklæring fra anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi. En erklæring om, at flere og større tvangsbøder ikke giver udsigt til at få lovliggjort forholdene. Men anklagemyndigheden har gjort det stik modsatte ifølge Lars Eg Tanghøj. Og kommunen er magtesløs.

Borgerne betaler

Men med en erklæring i hånden kan kommunen iværksætte en selvhjælpshandling.

- Min personlige holdning er, at vi skal skride til en selvhjælpshandling, så kan vi få ryddet op og få lovliggjort forholdene, siger Preben Friis-Hauge.

Han er godt klar over, at kommunen og derved skatteborgerne formentlig kommer til at betale for oprydningen.

- Men vi vil fastholde vores retskrav over for ham, lige så længe vi kan, siger Preben Friis-Hauge.

Og da det er offentlig gæld, så kommer Varde Kommune forrest i køen af kreditorer.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Søren Jensen om, hvordan han forholder sig til sagen, som nu snart går ind i sit 12. år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce