Annonce
KIF Kolding

Trods alle foranstaltninger: KIF Kolding-spiller smittet med corona

En af cheftræner Andreas Toudahls KIF-spillere er smittet med corona. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Hele KIF Kolding-truppen plus ledere har været i selvisolation siden Lemvig-kampen i onsdags, men en enkelt spiller er testet positiv for corona. Holdet genoptog tirsdag træningen i Bramdrupdam, der vil være klubbens nye hjem, mens der spilles EM i Koldinghallen.
Annonce

HÅNDBOLD: Smittespredningen i dansk håndbold fortsætter, og nu er også KIF Kolding ramt.

En enkelt af holdets spillere er testet positiv for Covid19.

- Spillerens navn må jeg ikke nævne, siger KIF Koldings fysiske træner, Anders Skøtt Bruun.

KIF-spilleren er sandsynligvis blevet smittet under onsdagens kamp mod Lemvig-Thyborøn - en kamp, både den vestjyske klub og KIF forgæves havde forsøgt at få udsat, fordi Lemvig fire dage forinden havde spillet ligakamp mod et coronaramt GOG-hold.

- Vi har fået taget en test mandag eftermiddag, og der var alle tests negative. Vi blev også testet i går morges (mandag, red.) fire dage efter torsdagens positive test i Lemvig, så vi antager, at vores spiller er smittet mellem mandag eftermiddag og torsdag morgen.

Allerede inden onsdagens kamp i Lemvig havde hjemmeholdet offentliggjort, at playmaker Mark Nikolajsen var testet positiv. Torsdag var det Nicolai Pugholm, der blev konstateret smittet med corona.

Efter onsdagens kamp aflyste KIF samtlige træninger indtil tirsdag og gik i selvisolation. Det gjaldt både spillere, trænere, fysioterapeut og holdleder.

- Efter kampen ville vi frygtelig gerne have haft de tre ekstra træninger, vi havde planlagt frem mod torsdagens kamp mod Ribe-Esbjerg, men af hensyn til truppen og lige så meget af hensyn udadtil mod samfundet, gik vi i selvisolation, siger KIF Koldings fysiske træner.

Annonce

Nye svar onsdag

Hos KIF Kolding krydses der fingre for, at selvisolationen har begrænset smitten til det ene tilfælde.

- Vi tester igen på normal vis onsdag, og så får vi fragtet den test til København, så laboratoriet kan give et svar senest klokken 17, siger Anders Skøtt Bruun.

Han forventer, at KIF derefter vil sætte navn på den coronaramte spiller, fordi han af indlysende grunde ikke er med i torsdagens kamp mod Ribe-Esbjerg.

- Ja, det vil være helt naturligt, for det vil vi ikke kunne bortforklare, og det vil vi heller ikke. I morgen (onsdag, red.) får vi alle test tilbage, og forhåbentlig er de alle negative, og så er det åbenlyst, hvem der er smittet, siger Bruun.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce