x
Annonce
Tønder

Trods corona: Campingplads åbner med strenge restriktioner

Campingchef Allan Svendsen fra Rømø Familiecamping er klar til at åbne sin plads i Toftum næste lørdag. Men han forventer ikke noget stort rykind. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
På Rømø Familiecamping tager campingchef Allan Svendsen alle tænkelige forholdsregler, for at påskens gæster kan føle sig sikre. Men han forudser allerede nu en katastrofal sæson.

RØMØ: Myndighedernes advarsel lyder på at holde sig hjemme og ikke rejse land og rige rundt. Alligevel har campingchef Allan Svendsen, Rømø Familiecamping i Toftum, besluttet, at han som længe planlagt åbner sin plads lørdag den 4. april.

- Vi åbner og indfører samtidig skærpede krav, siger Allan Svendsen.

Det store rykind forventer han dog ikke.

- 80 procent af vore gæster er tyskere. De udebliver, konstaterer han.

De danske campingpladser er indtil videre ikke på listen over de virksomheder, som myndighederne som led i kampen mod coronasmitten kræver tvangslukket.

På Rømø Familiecamping har Allan Svendsen taget alle tænkelige forholdsregler, for at påskegæsterne kan føle sig sikre.

- Vi følger hele tiden brancheorganisationernes vejledninger. Jeg har allerede i februar indkøbt håndsprit og ansigtsmasker. Desuden lukkes vore fællesarealer såsom lepepladsen, tv-stuen, fælleskøkken og legerum. Vi sætter ind med ekstra rengøring, og vi har vaske- og toiletfaciliteter nok, så vi kan begrænse adgangen til, at der kun er to ad gangen. Desuden har vore campinghytter egne bad- og toiletforhold, påpeger Allan Svendsen.

Annonce
Hvis folk ikke efterlever de regler og restriktioner, der er indført, så bliver de bortvist.

Allan Svendsen, campingchef, Rømø Familiecamping, Toftum

Afbestillinger

Rømø Familiecamping har 335 enheder og 32 hytter. Op til påske var pladsen booket ud. Nu vælter afbestillingerne ind. Det er dyrt.

- Vi har fået afbestillinger, der svarer til over 100.000 kroner pr. døgn. Vi har ringet og mailet til vore stamgæster, der havde booket, og tilbudt dem, at de kan bruge deres indbetalte beløb på et senere tidspunkt. De har heldigvis taget det med ophøjet ro. Ingen har brokket sig, lyder det fra campingchefen.

I den anden ende af Rømø, hos Enjoy Resort i Havneby, deler direktør Martin Iversen campingchefens forventning om en stille påske.

- Mit bud er, at vores belægning i påsken vil være 25 procent af de normale. Så det er en voldsom nedgang. Det er ikke godt. Der plejer at være liv og leben i badelandet og udenfor. Det er nogle hårde tider, siger Martin Iversen.

Mens Allan Svendsen udtrykker stor bekymring for, hvordan resten af sæsonen vil flaske sig, er der mere optimisme at spore hos Martin Ivesen.

- Lige så snart vi får en lempelse, tror jeg, at vi er meget hurtigt i gang igen. Så har folk brug for at komme ud, mener han.

Bag plexiglas

I receptionen på Rømø Familiecamping agter Allan Svendsen at indrette sig på en sådan måde, at han - udstyret med en ansigtsmaske - vil foretage check-in og check-ud bag en plexiglasplade.

Det er i øvrigt ikke kun bekymring for at gæsterne udebliver, der plager ham. Det er også tvivlsomt, hvorvidt nogle af de hyrede sæsonansatte overhovedet når frem.

- Vi har en del ansatte, der kommer fra udlandet. Nogle af dem sidder i karantæne, blandt andet i Spanien, siger Allan Svendsen.

I den forbindelse er det en lille trøst, at der i forventning om, at det store rykind udebliver, i hvert fald i første omgang, næppe bliver brug for alle medarbejdere her og nu.

Faktisk regner campingchefen med en endog meget stille opstart, hvor primært danske fastliggere vil indrette sig, når bommen til pladsen går op den 4. april. Selv om han forventer, at alt forløber roligt og efter reglerne, er Allan Svendsen samtidig indstillet på at holde et vågent øje.

- Hvis folk ikke efterlever de regler og restriktioner, der er indført, så bliver de bortvist, siger Allan Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce