Annonce
Kolding

Trods corona: Hotel renoverer 132 værelser for fem millioner og donerer de gamle møbler til velgørenhed

Håndværkerne arbejder i øjeblikket på at renovere Hotel Koldings gange og de 132 værelser. I forbindelse med renoveringen bliver en del af det gamle inventar foræret bort til kommunens væresteder og sociale foreninger. Foto: Steffen Nielsen
I øjeblikket er Hotel Kolding på Banegårdspladsen i fuld gang med en storstilet renovering af alle værelser. I den forbindelse har man valgt at donere senge, sengeborde og skriveborde til Koldings væresteder og foreninger.

Kolding: Hotellet ligner sig selv, når man træder ind i den lyse reception fra Banegårdspladsen. Men en enkelt etage oppe på Hotel Kolding er det en helt anden sag. Her er gulvtæppet på de lange gange blevet flået af, og inde på værelserne er det eneste, der er tilbage, et spejl bag døren og et nyt tv, som netop er blevet hængt op.

Tv'et er første skridt på vejen mod en totalrenovering af samtlige hotellets 132 værelser. Et projekt, der løber op i små fem millioner kroner, fortæller adm. direktør Tony Bak.

Hotellet skiftede ejere i sommer og blev i den forbindelse omdøbt fra First Hotel til Hotel Kolding. Og lige fra starten har det været planen, at det centrale hotel skulle have en ordentlig overhaling.

Annonce

- Værelserne er små 15 år gamle, og normalt siger man, at et hotelværelse holder maks ti år, så det var på tide. Så nu er vi gået i gang med at skifte alle tæpper, købe nye møbler, nye tv og nye tæpper til gangene, så det hele får et pift, siger Tony Bak.

Tror på fremtiden

Den storstilede renovering har altså været planlagt længe, og den nuværende coronanedlukning er ikke noget, der kan udskyde den investering. Tvært imod. De meget få gæster på hotellet gør det nemlig meget lettere at gennemføre projektet.

- Det er perfekt, for vi kan tage mange værelser ud og sætte mange håndværkere på ad gangen, så det er en ret kort proces, hvor vi ellers ville have været nødt til at lukke ned, forklarer Tony Bak, som også har stor tiltro til, at der snart bliver brug for de mange nyrenoverede værelser.

Værelset her viser lidt af det nye, der kommer til at ske på Hotel Koldings værelser. Væggene får farve, og der bliver lagt nyt tæppe af bæredygtigt ufarvet uld. Foto: Steffen Nielsen

- Vi tror på fremtiden. Vi har lagt budgetter efter, at vi er hårdt ramt i første kvartal, og så tror vi på, at det vender og løsner op. Jeg tror, at det bliver som at lukke køerne på græs, og at vi får rigtig travlt, understreger han.

Det store projekt kommer i øvrigt ikke bare hotellets kommende gæster til gode. I forbindelse med renoveringen har Hotel Kolding nemlig besluttet at donere senge, sengeborde og skriveborde til Kolding Kommune, som vil fordele de mange møbler til sociale foreninger som Folkekøkkenet, Ventilen og Paraplyen, til de kommunale væresteder og eventuelt til kommunens idrætsforeninger.


Vi tror på fremtiden. Vi har lagt budgetter efter, at vi er hårdt ramt i første kvartal, og så tror vi på, at det vender og løsner op. Jeg tror, at det bliver som at lukke køerne på græs, og at vi får rigtig travlt.

Tony Bak, Hotel Kolding


I øjeblikket arbejder håndværkere på at strippe Hotel Koldings værelser for inventar. Derefter får værelserne nye gulve, nye fjernsyn, nye møbler, og de bliver malet i en anden farve. Også på gangene bliver tæpperne skiftet ud. På billedet ses adm. direktør Tony Bak i et af de tomme værelser. Foto: Steffen Nielsen
Hotel Kolding fik i sommer nye ejere, og det har helt fra start været tanken, at de 132 værelser skulle have en ordentlig overhaling. Ud over arbejdet med værelser og gange bliver der også indrettet et nyt mødelokale i et tidligere fitness-rum ud til Banegårdspladsen. Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Kolding For abonnenter

Stod bag momssvindel for over 3,8 millioner kroner: Tidligere virksomhedsejer får betinget fængselsstraf og millionbøde

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Sønderborg

42-årig sigtet for at holde kvinde indespærret: Gennem tre måneder skulle han have voldtaget hende

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Navne For abonnenter

Nekrolog: Den gamle uddeler i Hejls er død

Billund

Corona-udbrud lukker bageri: - Vi er lagt fuldstændig ned

Annonce