Annonce
Esbjerg

Trods corona-isolation: Efterskole ikke bekymret for fremtiden

Der gøres en stor indsats for at holde efterskoleelevernes humør oppe for tiden. Også deres fælles, planlagte ture, herunder den årlige skitur, at blive aflyst. Arkivfoto fra 2017: Ole Maas
Efterskolelivet handler især om fællesskab. Derfor er både lærere og elever på Bramming Efterskole lige nu stærkt udfordret, fordi de er isoleret hjemme. Men forstanderen er til gengæld ikke bekymret for økonomien.
Annonce

Bramming: Der er helt blæst for elever og personale på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole lige nu. Alle 137 elever og deres lærere kom aldrig tilbage fra juleferien, men sidder nu hjemme foran computeren hver for sig - ligesom alle andre elever i landets skoler - og modtager virtuel undervisning fra deres lærere.

- Vi underviser efter bedste evne. Men det rammer os hårdt, for det vi er gode til som efterskole, nemlig fællesskab, det har vi svært ved at udvise nu, siger forstander Nikolaj Primdal.

Eleverne nåede at få et halvt skoleår fra 9. august og frem til jul, men nu er her tomt.

- Det er sgu kedeligt. Men vi får brugt tomheden til at få lagt nogle klinker og ordnet bygningerne. Det er nok det eneste positive, siger Nikolaj Primdal.

Annonce

Fysisk udfoldelse

Lærerne er hårdt spændt for med virtuel undervisning. Skolen er en idrætsefterskole, så der bliver udfoldet stor kreativitet for at holde eleverne i form.

- Der bliver lavet løbeture hver for sig, styrketræning og vi øver til gymnastikopvisning, fortæller Nikolaj Primdal.

Man skal forestille sig en mosaik af videobilleder på en computerskærm, hvor alle elever hver for sig står og øver serier af bevægelser til forårets store gymnastikopvisninger. Forårets gymnastikopvisninger er helt centrale for idrætsefterskolerne og mange elever glæder sig til dem. Men i år er det langt fra sikkert, at det kan gennemføres.

- Men vi er nødt til at forberede os på, at det hele starter igen den 18. januar, vel vidende at det ikke sandsynligt. Så sideløbende med den virtuelle undervisning, skal lærerne også være klar med plan A, B, C for rigtig undervisning fra den 18. januar, forklarer Nikolaj Primdal.


vi bliver reddet af hjælpepakkerne, og der er stort set fyldt op med elever til næste skoleår.

Nikolaj Primdal, forstander Bramming Efterskole


Annonce

Hjælpepakke hjælper

Der er også mange henvendelser fra forældre, hvor af mange betaler op til 70.000 kroner for et ophold for deres barn. Hjælpepakken fra foråret, der giver forældrene nogle af pengene tilbage, er dog genetableret, så lige nu ser det ikke så sort ud for økonomien.

- Nej, vi bliver reddet af hjælpepakkerne, og der er stort set fyldt op med elever til næste skoleår. Det eneste, jeg ser som en trussel lige nu, er, hvis mor og far mister arbejdet og færre forældre tør sende deres børn på efterskole på grund af økonomisk usikkerhed, siger Nikolaj Primdal.

Indtil videre er dog der ikke noget, der tyder på, at forældre begynder at trække sig fra skolens ventelister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce