Annonce
Billund

Trods corona og manglende turister: SuperBrugsen slog sin egen rekord for omsætning

Selvom coronanedlukningen betød markant færre turister i Billund, er det gået fremad for SuperBrugsen. De lokale har været ekstra gode til at lægge deres indkøb i butikken, som derfor kunne sætte rekord i omsætningen. Arkivfoto: Keld Stampe.
60,5 millioner kroner blev der i løbet af 2020 lagt i kassen hos SuperBrugsen i Billund. Det er ny rekord, og det førte til et overskud på bundlinjen på 1,7 millioner kroner.

Billund: 2020 viste sig at blive et godt år for SuperBrugsen i Billund. Selvom den store nedlukning har betydet, at der ikke har været ret mange turister i området, lykkedes det SuperBrugsen at slå sin egen rekord for omsætning, som blev på i alt 60,5 millioner kroner. På bundlinjen gav det et overskud på 1,7 millioner kroner.

Det er præcis fire år siden, at SuperBrugsen flyttede fra den gamle butik på Butikstorvet til den nuværende på Vejlevej. I den periode er omsætningen vokset med 22,5 procent, og det kan læses på bundlinjen, hvor resultatet år for år er blevet bedre og bedre.

Uddeler Steven Nielsen glæder sig over, at det trods de manglende turister er lykkedes at omsætte for flere penge end nogensinde før.

Annonce

- Der er normalt mange turister i Billund, men med coronanedlukningen har Billund set helt anderledes ud. Væksten i omsætningen fra de lokale kunder har mere end opvejet de manglende turister, og det gav en samlet vækst på 3,5 procent i omsætningen, siger Steven Nielsen.

Tilfredse medarbejdere

Den lokale uddeler kan også glæde sig over, at det ikke alene er økonomien, der sætter rekord i SuperBrugsen. Undersøgelser viser, at forretningens medarbejdere er meget glade for deres job.

- Medarbejdertilfredsheden, der i forvejen var på et meget højt niveau, er vokset, så butikken nu er blandt de fem procent butikker med den højeste medarbejdertilfredshed i hele Coop, siger Steven Nielsen, der i årets løb har indført en lettere måde at betale for sine varer.


Væksten i omsætningen fra de lokale kunder har mere end opvejet de manglende turister, og det gav en samlet vækst på 3,5 procent i omsætningen.

Steven Nielsen, uddeler, Super Brugsen, Billund


- Da coronanedlukningen ramte, og afstandskravene blev indført, blev det meget hurtigt besluttet at etablere udgangsgate til Scan & Betal samtidig med to selvscanningskasser, forklarer han.

Den nye ordning har haft den betydning, at 10 procent af omsætningen nu kommer ind ad denne vej. På samme måde er antallet af kunder, der betaler med de gode gammeldags kontanter, faldet.

I løbet af året er der desuden sket ændringer i butikkens afdeling for personlig pleje, som er gjort mere lys og åben, ligesom der inden for køkkentilbehør er sket en udvidelse af sortimentet.

Annonce
Billund For abonnenter

14-årige Dicte var den stille pige: Nu skal hun være vært ved børnetopmøde og tale med FN's ledere

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Vanvittige scener i tillægstiden: Sejren var både smuk, grim, vild, overbevisende og heldig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

Billund

Mere liv i kontorfællesskabet: Speditionsfirma er rykket ind på Butikstorvet

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Annonce