Annonce
Haderslev

Trods corona: Stafetten satte igen dansk rekord

Rapperen og rimsmeden Per Vers var årets taler ved den smukke lysceremoni, der i år var flyttet til Haderslev Domkirke på grund af coronaen. Han løftede kasketten for stafetten og sendte samtidig en fødselsdagshilsen til sin far, der en måned inden var død - af kræft. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Stafet for Livet - hjemme hos dig blev ikke som sædvanligt afviklet i Damparken i Haderslev. Alligevel lykkedes det igen i år for stafetten at slå en smuk rekord. Haderslev er den stafet, der har samlet flest penge ind til Kræftens Bekæmpelse - trods skyggen af corona.
Annonce

Haderslev: Kasserer Ulla Arreborg har talt, lagt sammen og trukket fra, og regnskabet for Stafet for Livet – hjemme hos dig er nu gjort op.

I alt 486.945,65 kroner bliver i år sendt fra Haderslev og videre til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft. Et beløb, som får alle de frivillige og særligt formanden for Stafet for Livets styregruppe, Børge Koch, til at klappe i hænderne.


Kommunemæssigt er vi ikke så store som nogle af de andre kommuner, der er med. Alligevel er årets overskud det største bidrag, der er indsamlet i Danmark i år, og yderligere samlede vi også den største stafet. Der viser bare, hvilket fantastisk sammenhold, vi har her i Haderslev.

Børge Koch, formand for styregruppen for Stafet for Livet


- Set i lyset af omstændighederne er det helt fantastisk. I alt har Stafet for Livet, Haderslev siden 2013 overført 9.958.886,45 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Det vil sige. at der i gennemsnit er overført cirka 1,2 millioner kroner hvert år i de otte år, vi har holdt Stafet for Livet. Det kan vi godt være stolte af. Coronaen taget i betragning er det enestående, hvad vi kan i Haderslev. Kommunemæssigt er vi ikke så store som nogle af de andre kommuner, der er med. Alligevel er årets overskud det største bidrag, der er indsamlet i Danmark i år, og yderligere samlede vi også den største stafet. Der viser bare, hvilket fantastisk sammenhold, vi har her i Haderslev, siger Børge Koch.

Annonce

Hjemme hos

Som næsten alt andet i 2020 blev også Stafet for Livet på baggrund af coronaens restriktioner afholdt under andre former end tidligere år. Der var derfor ingen fightere, deltagere, telte, underholdning eller lysceremoni i Damparken 12. september.

Men ingen virus kan stoppe engagementet hos holdkaptajner, deltagere og sponsorer i Haderslev og omegn. Styregruppen lagde op til, at man afholdt ”Stafet for Livet – hjemme hos dig selv” – og det blev der i den grad gjort. 58 hold med 1465 deltagere og 20 fightere var med. Der blev desuden tændt 600 lysposer, og deltagerne tilbagelagde 16.089 kilometer i haver, gader og på idrætsanlæg og fællesarealer. Arrangementet endte med en smuk lysceremoni i Haderslev Domkirke, der lige som flere af de andre aktiviteter blev afviklet virtuelt.

Annonce

Tilbage til Damparken

Trods succesen i skyggen af coronaen håber Børge Koch dog, at stafetten næste år kan vende tilbage til den virkelige verden – og Damparken.

- Det vil vi i hvert fald alle sammen meget, meget gerne. Hvis det kan lade sig gøre. Lige nu er udsigterne desværre ikke gode, men der kan jo komme et pludseligt gennembrud med vaccine, og stafetten afvikles jo først efter sommerferien. Vi må krydse fingre for lægevidenskaber, siger Børge Koch, der lige som alle andre savnede fællesskabet i Damparken.

- Damparken gør bare noget særligt. Det stod klart, efter at vi i 2006 fik en fantastisk oplevelse med landsstævnet. Vejret var dengang godt, og Damparken var fantastisk. I 2013, da vi skulle holde den første stafet, forsøgte vi at få den landsstævnestemning tilbage. Det døgn i Damparken giver nemlig rigtig meget fællesskabsfølelse og viser hvor meget, vi kan stå sammen. Derfor håber vi også, at stafetten i 2021 finder sted i Damparken den 11. og 12. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce