Annonce
Esbjerg

Trods efterlysninger gik ingen til spilde: Alle coronavacciner kom i blodet

Så godt som alle de omkring 2.000 personer over 85 år i målgruppe 5 i Esbjerg kommune er ifølge direktør Arne Nikolajsen blevet tilbudt en coronavaccine. Arkivfoto: John Randeris
Ingen vacciner gik til spilde, selv om der var mange til rådighed og knap så mange ældre arme at skyde dem i. Omkring 1.000 vacciner blev brugt på personer i Målgruppe 5, hvor særligt sårbare personer befinder sig.
Annonce

Esbjerg: Det er et temmelig kompliceret regnestykke og tilhørende logistik, når de dyrebare  coronavaccinationer skal fordeles og injiceres, men det lykkedes i weekenden at få alle vacciner i Esbjerg Kommune brugt.

Det var borgere over 85 år, der havde tilbuddet om vaccination.

- Vi gik ud i medierne og opfordrede familie og pårørende til at hjælpe med at bestille tider, og det havde en god effekt. Samtidig havde vi fået 200 tider til disposition, og fire personer ringede rundt til de ældre i målgruppen, og vi hjalp omkring 120 med at få en tid til vaccination i weekenden, oplyser Arne Nikolajsen, der er direktør i Sundhed & Omsorg i Esbjerg kommune.

Annonce

Tilfreds

Han er tilfreds med forløbet, selv om der har været tryk på vaccinationscentret på Randersvej, og det regionale callcenter har oplevet nedbrud på grund af overbelastning, og nogle personer derfor har oplevet komplikationer.


Det er min fornemmelse, at så godt som alle i målgruppen, altså personer over 85 år, har fået tilbudt en tid til den første vaccination.

Arne Nikolajsen.


- Vi har ikke det fulde overblik endnu, men det er min fornemmelse, at så godt som alle i målgruppen, altså personer over 85 år, har fået tilbudt en tid til den første vaccination, og alle der har ønsket det, har fået en tid. Der kan være enkelte "smuttere", for eksempel personer, som ikke har svaret telefonen, når vi har ringet, og så er der faktisk en del, der har takket nej og i stedet ønsker at vente og blive vaccineret samtidig med deres partner, som måske er i en anden målgruppe, siger Arne Nikolajsen.

Ifølge ham er der i Esbjerg Kommune cirka 2.000 personer i målgruppe 3, der dækker over personer over 85 år.

Det er hele tiden en udfordring, at de dyrebare vaccinationer med begrænset holdbarhed ikke går til spilde, og derfor blev der allerede fredag taget hul på næste målgruppe.

- Det er Region Syddanmark, der har ansvaret for vaccinationerne, og de har oplyst, at de har vaccineret 1.000 fra den nye målgruppe - gruppe 5, der er udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved covid-19, og dermed blev vaccinerne brugt og det er det vigtigste, siger Arne Nikolajsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce