Annonce
Esbjerg

Trods fremgang: Mere end hver 10. mobbes på Fanø Skole

Selv om der er fremgang, er der stadig problemer med mobning på Fanø Skole. Foto: Frederikke Lillerøj

Mobning er et problem på Fanø Skole. En ny undersøgelse viser, at mere end hver 10. elev mellem 4. og 9. klasse har været udsat for mobning. Skolen beklager tallene, men understreger, at man arbejder på at gøre forholdene bedre. Konservative kritiserer politikernes indsats.

FANØ: Flere end ti procent af eleverne mellem 4. og 9. klasse på Fanø Skole har været udsat for mobning. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Undervisningsministeriet, TrygFonden og Børns Vilkår. Det er en forbedring af tallene siden sidste undersøgelse, men stadig et stykke over landsgennemsnittet, der ligger på 8,3 procent.

Direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, mener, at udbredelsen af mobning på Fanø er meget bekymrende.

- Mobning kan have store konsekvenser for både involverede lærere og elever. Og derfor er det vigtigt, at man tager tyren ved hornene og gør noget med det samme. For noget tyder på, at skolen har svigtet, siger han. Konsekvenserne af en mobbekultur kan være store, og derfor er undersøgelserne også en vigtig indikator for, hvordan arbejdet går, mener han.

- På Børnetelefonen hos Børns Vilkår ser vi en tæt sammenhæng mellem mobning, ensomhed, selvskade og selvmordstanker. På den lange bane kan mobning gå ud over barnets mulighed for at få uddannelse, job og nære sociale relationer i voksenlivet, siger han.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er sket i et samarbejde mellem Børns Vilkår, TrygFonden og Undervisningsministeriet. Den er baseret på trivselsundersøgelser foretaget blandt børnene mellem 4. og 9. klasse.I Fanø Kommune har 10 procent af eleverne været udsat for mobning. Det er et stykke over landsgennemsnittet på 8,3 procent. Til sammenligning har 6,4 procent af eleverne i Esbjerg Kommune problemer med mobning.

Der er dog sket en fremgang siden sidste år. Der var tallet i Fanø Kommune på 12,5.

Ledelse: Vi forventer resultater

Skoleleder på Fanø Skole, Torben Larsen, beklager omfanget på skolen, men fortæller, at man tager kritikken seriøst og arbejder på at ændre på det.

- I sommer igangsatte vi en strategi mod mobning, og vi har store forhåbninger om, at man kan se resultatet af det i de næste tal, der kommer. For det er klart, at vi har nogle udfordringer, som vi skal tage hånd om, siger Torben Larsen.

Annonce

K: Politikerne har et ansvar

Ifølge Christian Lorentsen(K), der er næstformand i Børne- og Kulturudvalget, er det dog ikke skolen, der står med hele ansvaret. Gennem alt for længe har skolen været underfinansieret. Politikerne har svigtet, mener han.

- Vi har nogle problemer på skolen, og det har vi politikere et stort ansvar for. Vi bliver nødt til at være mere lydhøre overfor forældrene i kommunen, og så handler det om at skabe nogle rammer, som vi kan være bekendt over for skolen, siger han.

Formand for Børne- og Kulturudvalget, Niels Heinel(ML), er enig i, at det er vigtigt, at skabe de rette rammer. Men han hæfter sig ved, at udviklingen går i den rigtige retning.

- Tallene ærgrer mig da. Men jeg er sikker på, at vi er på rette vej. Jeg ved, at skolen gør en stor indsats for at rette op på det, og allerede onsdag er det på programmet til skolebestyrelsesmøde. Så jeg er sikker på, at vi i fællesskab kan få stoppet omfanget af mobning på Fanø, siger han.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Østerby-barnet fik kommunal toppost: Jørn Henriksen stopper efter 15 år som direktør for Børn & Kultur

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland

Så skete det: Ingen kommuner er over kritisk corona-grænse - Se her, hvem der intet smittetryk har

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Få overblik over smitten, hvor du bor: Sådan er corona lige nu

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Erhverv

Gennembrud for Legos 150 eksperter: Nu er der lavet en klods af brugte plastikflasker

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Sydjylland

Har skudt 157 dyr: Nu er alle vildsvin i Danmark døde

Annonce