Annonce
Kolding

Trods grønt lys til idræt for børn og unge: Store gymnastikforeninger lukker for alle hold

I øjeblikket er der ikke noget gymnastik at gå til for børn og unge i hverken Vonsild Gymnastikforening eller BGIF Gymnastik i Bramdrupdam. Her har man valgt at lukke helt for alt gymnastik - også for børn og unge. Også selv om man fra myndighedernes side ikke har strammet forsamlingsreglerne i idrætslivet for børn og unge. Arkivfoto: Mette Mørk
Flere gymnastikforeninger i Kolding har lukket for alle deres hold - også for børn og unge, selv om idrætsaktiviteter for børn og unge netop er undtaget fra strammere forsamlingsregler. Foreningerne vil beskytte deres instruktører, og samtidig giver reglerne for meget praktisk bøvl.
Annonce

Kolding: Selv om statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde i fredags understregede, at idrætslivet for børn og unge ikke blev ramt af yderligere restriktioner om antal forsamlede, har to store gymnastikforeninger alligevel lukket for alle sine aktiviteter - også dem for børn og unge.

Allerede for cirka fire uger siden lukkede gymnastikafdelingen i BGIF for alle sine børnehold, og de holdes mindst lukket frem til jul, oplyser formand Kim Riis.

I Vonsild Gymnastikforening besluttede bestyrelsen i fredags efter statsministerens pressemøde også at lukke hele foreningen i foreløbig fire uger, og her gælder lukningen ligeledes holdene for børn og unge.

Både bestyrelsesmedlem i Vonsild Gymnastikforening, Helle B. Kristensen, og Kim Riis oplyser, at det blandt andet sker af hensyn til de frivillige instruktører på gymnastikholdene.


Vi kan ikke forsvare, at de i deres fritid kommer hen i foreningen, hvor mange dyrker idræt sammen, og skal have tæt kontakt med gymnasterne.

Kim Riis, fmd. BGIF Gymnastik


- Flere af vores instruktører arbejder i det daglige i sundhedssektoren som for eksempel handicaphjælper og fysioterapeut. Og med de nye regler om, at forældre ikke må følge de yngste børn ind i omklædningsrummet og hjælpe dem ud af flyverdragt og hjælpe dem efter træningen, så kommer vores instruktører til at være tættere på børnene i længere tid. Vi vil gerne tage hensyn til de instruktører, der har med svage borgere at gøre, siger Helle B. Kristensen.

Annonce

Tæt kontakt til gymnaster

Kim Riis forklarer, at også flere af BGIF's instruktører er for eksempel dagplejere eller offentligt ansatte, hvor de er underlagt skrappe restriktioner om blandt andet hjemmearbejde og begrænset omgang med kolleger.

- Vi kan ikke forsvare, at de i deres fritid kommer hen i foreningen, hvor mange dyrker idræt sammen, og skal have tæt kontakt med gymnasterne, og i gymnastik kan man ikke undgå tæt kontakt. Vi har hele tiden kørt efter et forsigtighedsprincip, siger Kim Riis.

I BGIF Gymnastik har man foreløbig valgt at tilbagebetale kontingentet til alle medlemmer, og så vurderer man situationen og ser på smittetrykket ved juletid.

I Vonsild Gymnastikforeningen mødes bestyrelsen i næste uge og diskuterer, at man på forsvarlig vis måske kan genåbne børne- og ungegymnastikken igen om nogle uger.

Ifølge Helle B. Kristensen vil der udover det sikkerhedsmæssige aspekt også være en del praktiske og logistiske problemer ved at holde gang i børne- og ungeholdene.

Annonce

For lidt tid til gymnastik

Hun fortæller, at der på et gymnastikhold for tre-femårige ikke vil være meget tid tilbage til gymnastik, når instruktørerne også skal bruge tid på at hjælpe børnene før og efter gymnastiktimen og desuden gøre redskaber rene, før næste gymnastiktime går i gang.

Desuden vil man med de nuværende forsamlingsregler være nødt til at sørge for, at børnenes forældre ikke samles mere end 10 ad gangen udenfor hallen. Derfor kan der kun lukkes 10 børn ind ad gangen, og lige sådan når de skal hjem efter træning.

- Vi besluttede at lukke helt ned i fredags, fordi vi har brug for en timeout til at finde ud af, hvordan vi gør det her, så det eventuelt kan hænge sammen, fortæller Helle B. Kristensen.

Foreningerne

  • Vonsild Gymnastikforening har cirka 450 medlemmer fordelt på 19 hold. Der er hold for både børn, unge og voksne, ligesom der er hold for forældre og barn.
  • I BGIF Gymnastik har man normalt cirka 500 medlemmer, men medlemstallet var pga. corona faldet ved denne sæsons start til 350-400 medlemmer. Voksenhold med flere end 10 deltagere er sat på pause fra i mandags, mens voksenhold, hvor man ikke bruger fælles redskaber fortsætter med et begrænset antal deltagere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce