Annonce
Ribe-Esbjerg HH

Trods kontraktudløb: Ribe-Esbjergs styrmand har mod på mere håndbold

Efter en årrække hos KIF i Kolding skiftede Lukas Karlsson i 2016 til Ribe-Esbjerg, hvor han også har haft stor succes. Foto: Chresten Bergh
Familien har topprioritet, når Lukas Karlsson beslutter, hvor håndboldfremtiden ligger. Den svenske playmakers aftale med Ribe-Esbjerg udløber til sommer, men 36-årige Karlsson har mod på mere tophåndbold.

RIBE-ESBJERG: Han er blevet 36 år, men selv om kontrakten med Ribe-Esbjerg udløber efter denne sæson, har Lukas Karlsson mod på mere håndbold.

Playmakeren, der har været en helt afgørende spiller for Ribe-Esbjerg i tre sæsoner siden skiftet fra KIF, overvejer i disse dage, hvor familiens fremtid ligger. Karlsson er gift med den tidligere norske topspiller, Ida Bjørndalen Karlsson, der har et godt job i Esbjerg, og sammen har de sønnen Oskar på tre år. Familielivet spiller kraftigt ind på Karlssons beslutning, og måske er det tid til at sige farvel til Danmark efter 12 år.

Spiller du i Ribe-Esbjerg i næste sæson?

- Der er andre ting, der trækker lige nu, men vi har ikke fået det på plads endnu.

Vil du fortsætte med at spille håndbold?

- Hvis du havde spurgt mig for nogle år siden, havde jeg nok sagt, at jeg ikke skulle spille så længe, men det har været sjovt at spille håndbold i de seneste år i Ribe-Esbjerg, og kroppen har været overraskende god. Jeg havde nok troet, at jeg ville få flere problemer med mine skuldre, eftersom jeg har haft mange skader i begge mine skuldre, men det har fungeret meget fint, siger Lukas Karlsson.

- Alle håndboldspillere, der er stoppet, som jeg har snakket med, har sagt ”spil til du ikke synes, det er sjovt mere, for når du først er stoppet, er det svært at komme tilbage igen”. Så jeg tænker lidt, at det er bedre at spille et år for meget end et år for lidt.

Annonce

Bliver i Skandinavien

Ude fra set er der da heller ikke noget, der peger på, at Karlsson ikke har flere gode år i sig. I denne sæson har han spillet samtlige 24 ligakampe for Ribe-Esbjerg, han har scoret 80 mål og lavet 78 assists. I sine tre sæsoner for Ribe-Esbjerg har han kun misset to ligakampe.

Ribe-Esbjergs sportschef, Sune Agerschou, har over for JydskeVestkysten givet udtryk for, at man gerne vil beholde Karlsson, men nu er spørgsmålet bare, om parterne kan blive enige. Det er både et økonomisk aspekt, og så er der familiens planer. Desuden er Karlsson trods en forestående 37 års fødselsdag i maj stadig meget interessant for andre klubber.

- Der har været lidt interesse, men i den sidste tid har Ida og jeg snakket om, hvordan vi prioriterer tingene bedst som familie, så det har ikke været aktuelt at tage ud på nogle store eventyr. Det har det ikke været i de seneste år, så vi bliver i Skandinavien i hvert fald, understreger den svenske playmaker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce