Annonce
Sydjylland

Trods kritik: SE-medlemmer vil beholde Stofa

Omkring 250 repræsentantskabsmedlemmer mødte op november 2012 og nikkede ja til, at SE opkøbte Stofa A/S for 1,9 milliarder kroner, som ved det aflagte regnskab i år blev nedkrevet med 1,3 milliarder kroner. Arkivfoto: Poul Skøtt.

Trods den store kritik af nedskrivningen på 1,3 milliarder kroner ved det seneste SE-regnskab er opbakningen til Stofa massiv hos selskabets repræsentantskab. Tre ud af fire svarer i rundspørge, at købet af Stofa var fornuftigt.

Erhverv: Trods en nylig nedskrivning på 1,3 milliarder kroner er der stor opbakning til Stofa blandt repræsentantskabsmedlemmerne i SE, der købte Stofa for 1,9 milliarder i 2012.

I en rundspørge, som avisen har foretaget, svarer tre ud af fire således, at de er enige eller meget enige i, at købet af tv-selskabet var den rigtige beslutning. Samtidig ønsker et stort flertal i repræsentantskabet heller ikke at skaffe sig af med det kritiserede bredbåndsselskab. Blot ti procent af de adspurgte mener, at SE bør sælge Stofa, mens hele 70 procent ønsker at beholde Stofa.

Den store opbakning kommer i kølvandet på et 2017, hvor bestyrelsen og direktør Niels Duedahl har fået massiv kritik i medierne. Blandt andet vakte milliard-nedskrivningen stor debat på repræsentantskabsmødet i april.

Købet af Stofa var den rigtige beslutning på det tidspunkt. Set i bakspejlet var prisen for høj.

Anders Jørgen Schau, Ribe og medlem af repræsentantskabet om Stofa-købet.

SE

SE - tidligere Sydenergi - er det syd- og sønderjyske forsyningsselskab, der også har forgreninger til Nordjylland, Østjylland og Ærø, og som er ejet af mere end 316.000 andelshavere. Siden Niels Duedahl tiltrådte som topchef i 2009, har SE også opkøbt bredbåndsselskabet Stofa samt alle Dong Energys landvindmøller i et joint venture med pensionsselskabet PFA.

SE har en bestyrelse på 26 personer, og derudover er der et repræsentantskab på 350 personer fra især det syd- og sønderjyske område.

SE omsatte i 2016 for 3,8 milliarder kroner, har omkring 1500 ansatte og omkring 700.000 kunder inden for el, fiberbredbånd og kabel-tv.

Større med Stofa

Svend E. Straarup fra Hjerndrup ved Haderslev har været medlem af repræsentantskabet i et par år. Han mener, købet af Stofa var den rigtige beslutning:

- Jeg mener, at det var den rigtige beslutning, for vi havde problemer med Waoo, for vi kunne ikke købe tv-programmerne billigt nok. Vi blev simpelthen nødt til at blive større for at være konkurrencedygtig, og derfor købte vi Stofa, fortæller han.

Repræsentantskabsmedlem Anders Jørgen Schau fra Ribe forsvarer også købet af Stofa:

- Købet af Stofa var den rigtige beslutning på det tidspunkt. Set i bakspejlet var prisen for høj. SE skulle have gang i salget af tilslutningen til det allerede nedgravede fibernet. Her var muligheden for både at sælge fjernsynspakker og forskellige størrelser af internet, fortæller han og tilføjer:

- Der ligger en kæmpe kundepotentiale i Stofa. Nu ejer SE Stofa. Nu skal alle muligheder prøves, og så findes der vel ikke købere i øjeblikket til den rigtige pris.

Annonce

Bedre løsning end YouSee

Flemming Borg, der er formand for Agerskov Vest Antenneforening, fastslår også, at købet af Stofa var den rigtige beslutning:

- Da energiselskaberne udrullede fiber i mange områder i Danmark, bragte dette store fordele for borgere i landet. YouSee valgte at fortsætte med kobber i mange områder specielt på Sjælland. I dag ses det, at der er bedst forbindelse i det syddanske område. Derfor er det en logisk følge at investere i Stofa, siger han og tilføjer:

- Stofa er en bedre løsning end YouSee-løsningen. Hvis man sammenligner vandringen væk fra pakkeløsninger og over mod Netflix og lignende, er det indlysende, at Stofa-investeringen var en rigtig beslutning, fastslår han.

Et andet medlem, Henrik Pors fra Vojens, forsvarer også Stofa - samt nedskrivningen af det udskældte selskab:

- Man har nu overskud til at tage afskrivningen i et hug. Du skal af med tømmermændene, efter du har været i byen. Har du købt en virksomhed, så har du en goodwill, der skal afskrives over tid. Kan man komme af med tømmermændene hurtigt, så er det en fordel. Om det tager et år eller ti år, er lige meget. Det er ikke noget, som tager penge, for det er ren og skær papirpenge, siger han og tilføjer:

- Der er også en synergi i Stofa-købet, fordi vi har udnyttet vores investering i fiberbredbånd. Og så er der også stordriftsfordele ved at have Stofa. Det er ikke sikkert, at det er blevet billigere tv-pakker, men det er så blevet bedre.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Beboer lå og sov, da døren til soveværelset knirkede: – Jeg vågnede ved, at der stod en mand i min lejlighed

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Sidste år blev en lille dreng dræbt af sin mor og torsdag blev en 22-årig kvinde dræbt på Violvej: En nabo overvejer at flytte væk, men en anden nyder området

Esbjerg For abonnenter

Borgmesteren er nu døbt 'Danmarks mest begejstrede vestjyde': Oprustning af Esbjerg som Nato-havn vil skabe masser af afledte effekter til byen

Esbjerg

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Varde For abonnenter

Den omvendte verden: Handelsstandsforeningen er svært utilfreds med beslutning om en cykelsti i turistby

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Varde For abonnenter

Denne gang har Alex fundet lykken i Afrika: I weekenden regner han med at spørge sin nye svigermor, hvad det skal koste at blive forlovet med Moryn

Aabenraa For abonnenter

90-årig var utryg ved sygeplejerske længe inden overgreb: Nu stiller familien skarp kritik mod kommunen

For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Esbjerg For abonnenter

S-spids har fået øgenavnet 'Jakob Afbud': Nu er der også oprør i baglandet, og han er truet på sit politiske liv

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Haderslev

Karma ramte to unge tyveknægte: Blev taget på fersk gerning og endte selv med at blive bestjålet

Kolding For abonnenter

Claus' liv slog en kolbøtte, da hans romkugler blev nummer et: - Plejer er et fyord hos os, for det bremser vejen til succes

EfB

Værste sæson i mands minde skal rundes af på en ordentlig måde: EfB-træner vil vinde de to sidste kampe

Annonce