Annonce
Sønderborg

Trods lavere smittetryk og vacciner: Sundhedschef har alligevel panderynker

Sundhedschef i Sønderborg Kommune Michael Skriver Hansen. Foto: Katrine Stampe
Den britiske variant af coronavirus giver grund til bekymring, mener sundhedschef. Han glæder sig dog over, at Sønderborg Kommune får nye værktøjer til smitteopsporing.
Annonce

Sønderborg: Kommunen får endnu et redskab i værktøjskassen til kampen mod corona.

For landets 98 kommuner skal spille en større rolle i smitteopsporingen, hvilket betyder, at de i højere grad kan bidrage til at bryde smittekæder, forklarer sundhedschef i Sønderborg Kommune Michael Skriver Hansen.

- Det er rigtig godt, at vi kan komme tættere på og være mere med i de enkelte kommuner, men hvordan det helt kommer til at foregå, ved vi først mandag, siger han.

Aftalen, om at kommunerne skal spille en større rolle, er indgået mellem Kommunernes Landsforeningen og regeringen. Den glæder Michael Skriver Hansen, som mener, at den kan vise sig virkelig nødvendig, hvis den britiske mutation af coronavirusset først for alvor får fat.


Med flere vaccineleverandører skabes en større forsyningssikkerhed. Det er vigtigt, sådan vi kan holde fast i vaccinekalenderen

Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune


- Alt, hvad vi kan gøre for at bremse smitten, er godt. Lige nu går det den rigtige vej, men det kan hurtigt ændre sig. Det bliver et kapløb mellem smittespredning og vacciner. Derfor er det også ekstremt glædeligt, at vi lørdag kunne vaccinere 412 ældre, fordi vi fik nogle ekstra doser af vaccinen, siger sundhedschefen med reference til, at Dybbøl-Hallen i weekenden var omdannet til et ekstra vaccinecenter.

Søndag viste de seneste tal fra Statens Serum Institut, at der de seneste syv døgn er konstateret 103 smittetilfælde i Sønderborg Kommune. Det fremgik også, at smittetrykket var på 139,0. Tallene var de samme lørdag.

Annonce

Grund til bekymring

Tidligere har JydskeVestkysten kunnet fortælle, at en status fra Statens Serum Institut viste, at Region Syddanmark er det sted i landet, hvor den britiske mutation er mest udbredt.

Hvorvidt der har været tilfælde i Sønderborg Kommune, kan Michael Skriver Hansen ikke svare på, men han lægger ikke skjul på, at oplysningerne giver anledning til bekymring - særligt efter, at det kom frem fredag, at der i en kortere periode kommer færre vacciner til Danmark fra Pfizer-BioNTech.

- Det er selvfølgelig en streg i regningen, men jeg kunne forstå, at det drejer sig om kort tid. Samtidig er det glædeligt, at vi forhåbentligt snart kan se frem til, at endnu en vaccine bliver godkendt. Med flere vaccineleverandører skabes en større forsyningssikkerhed. Det er vigtigt, sådan vi kan holde fast i vaccinekalenderen, siger han med henvisning til den plan, som sundhedsmyndighederne har lavet.

Ifølge Pfizer handler produktionsnedgangen om, at produktionen på deres fabrik i Belgien skal opgraderes. Produktionen skal øges fra 1,3 milliarder vacciner om året til 2 milliarder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce