Annonce
Aabenraa

Trods lukkede grænser: Turister ville Sønderjylland

Direktøren for Destination Sønderjylland, Karsten Justesen, er tilfreds med antallet af turistovernatninger i Sønderjylland. Arkivfoto: Timo Battefeld
På trods af forårets nedlukning grundet covid-19 med lukkede landegrænser er det lykkedes den sønderjyske turistbranche at komme stærkt igen. Det viser nye tal fra VisitDanmark.
Annonce

Sønderjylland: - Vi er tilfredse, for det kunne have været meget værre. Det er en mindre nedgang end forventet, så jeg er positiv overrasket over tallene.

Karsten Justesen er administrerende direktør for Destination Sønderjylland, og han har netop nærstuderet helt nye tal fra VisitDanmark, der fortæller, hvor mange turistovernatninger der har været i Sønderjylland i årets første syv måneder.

Det er gået langt bedre end forventet, selv om coronakrisen har hærget.

I perioden januar til juli 2020 var der 1.242.000 turistovernatninger i de tre sønderjyske kommuner Sønderborg, Aabenraa og Haderslev. Selv om det er en nedgang på 16,1 procent i forhold til året før, er der alligevel grund til glæde hos de sønderjyske turistaktører.

Nedgangen er nemlig væsentlig mindre end de første dystre tal, hvor eksempelvis april bød på en nedgang på 76 procent i antallet af overnatninger i Sønderjylland.

Annonce

Danskerne blev hjemme

Hos Destination Sønderjylland er man ikke i tvivl om, hvorfor Sønderjylland er kommet forholdsvis helskindet igennem årets første syv måneder. Tusinder af danskere er blevet hjemme fra udlandet og har i stedet valgt at holde deres ferie i Sønderjylland.

- Nedgangen på 16,1 procent skyldes alene manglende udenlandske overnatninger. Så grænselukningen har været dyr for de sønderjyske turistaktører. Til gengæld er de danske turister valfartet til Sønderjylland i et omfang, der har slået alle rekorder, siger Karsten Justesen.

- I juli havde vi eksempelvis 134.000 flere overnatninger end i juli 2019, selv om de udenlandske turister, der normalt udgør cirka 60 procent af vores gæster, blev væk, fortsætter han.


Vi har indhentet det hele, og i årets første syv måneder har vi haft lige så mange gæster som i samme periode sidste år.

Jesper Meldgaard Langschwager, indehaver af Sandskær Strandcamping


Den massive tilstrømning af danske turister til Sønderjylland betyder, at Destination Sønderjylland er landets fjerde mest søgte feriedestination.

Var tallene blevet opgjort en smule anderledes, således at Tønder blev regnet med i Destination Sønderjylland frem for at stå alene, ville de fire sønderjyske kommuner tilsammen indtage en  tredjeplads lige efter de to vestkystdestinationer Destination Vesterhavet og Destination Nordvestkysten.

Annonce

Masser af danskere

På Sandskær Strandcamping ved Løjt Kirkeby frygtede man det værste, da Danmark lukkede ned, men i dag kan man ånde lettet op.

- Vi har indhentet det hele, og i årets første syv måneder har vi haft lige så mange gæster som i samme periode sidste år, siger Jesper Meldgaard Langschwager, der er indehaver af Sandskær Strandcamping.

Jesper Meldgaard Langschwager kan også bekræfte, at de danske turister har taget Sønderjylland til sig.

- Vi har aldrig haft så mange danske gæster, siger han.

Ifølge Destination Sønderjylland har fejringen af 100-året for Genforeningen også haft en positiv effekt for Sønderjylland. Det har betydet øget fokus på landsdelen via tv-udsendelser, medieomtale, events og kampagner.

- Genforeningen har betydet, at rigtig mange danskere har fået øjnene op for Sønderjylland som feriedestination. Vi tror som alle andre i den danske turismesektor, at vi i dag står i en ny virkelighed, hvor stigende indlandsturisme er en af de tendenser, der vil bide sig fast. Det er særlig godt nyt for os i Sønderjylland, fordi vi er en af landets mest attraktive destinationer, siger Jakob Lei, der er bestyrelsesformand for Destination Sønderjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce