x
Annonce
Kolding

Trods mange timer med pumper: Vandstanden midt i Kolding er kun faldet lidt

Siden mandag ved middagstid er der blevet pumpet vand over broen ved Søndertorv for at undgå oversvømmelser. Beredskabet er fortsat ved at pumpe tirsdag morgen, da vandstanden kun er faldet en smule. Foto: Søren Gylling
Selv om man nu har pumpet vand væk fra Søndertorv midt i Kolding i snart 20 timer, er vandstanden kun faldet en smule.

Kolding: På trods af at beredskabet fra Herning nu har været i gang med at pumpe vand væk fra Kolding Å ved Søndertorv siden mandag ved middagstid, er vandstanden i åen ikke faldet mange centimeter.

Det oplyser kommunikationschef i Kolding Kommune, Lars Svoger, der har fået meldinger om at vandet højst er faldet med 10-20 centimeter tirsdag morgen.

Pumperne har pumpet vand hen over broen ved Søndertorv, da det ikke af sig selv kan strømme væk og ud mod fjorden.

Tidligere tirsdag morgen blev der holdt statusmøde om vandsituationen i Kolding. Ved dette møde deltog repræsentanter fra Trekantbrand, kommunens Vej og Park-afdeling, Blue Kolding og kommunikationsafdelingen i kommunen, og deltagerne skulle ved mødet vurdere, hvordan man tackler situationen fremover.

Lars Svoger fortæller efter mødet, at man er nødt til at komme rundt og se nærmere på, hvor højt vandet står forskellige steder i Kolding, før man finder ud af, hvad der præcist skal ske.

Han fortæller dog, at pumperne ved Søndertorv formentlig kommer til at køre et godt stykke tid endnu, da det går langsomt med at få vandstanden til at falde. Også ved Vestre Ringgade bliver der holdt øje med vandstanden.

Og Ålegården er fortsat spærret i den ende, der støder op til Rendebanen. Årsagen er, at der i denne ende af vejen ligger slanger hen over vejen, og de går i stykker, hvis der kører biler hen over dem.

Plovfuren er heller ikke farbar tirsdag morgen.

Opdateres

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce