Annonce
Tønder

Trods masseaflysninger: Stort genforenings-event bliver alligevel til noget

Adm. direktør på Schackenborg Slot, Trine Jakobsen, glæder sig til, at slottet den 1. juli kan slå dørene op til et stort genforenings-arrangement, der egentlig var i stor fare for aflysning. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Aflysningerne er haglet ned over markeringen af genforeningen, men den 1. juli gennemføres en stærk markering på Schackenborg Slot.

MØGELTØNDER: Det har på ingen måde været let at være arrangør i 2020. En vis virus har sat de fleste arrangementer ud af spil denne sommer, og det er noget, der i den grad rammer markeringen af genforeningen.

Stille og roligt åbner samfundet dog op igen, og kravene til, hvor mange vi maksimalt må være samlet lempes.

Noget de nu kommer til at nyde godt af på Schackenborg Slot. Her kan man nemlig trods truende skyer alligevel afholde det store genforenings-arrangement, der venter 1. juli 17.30, og det har skabt travlhed.

Annonce

- Det begyndte vel først for alvor at se positivt ud for cirka tre uger siden. Da Statsministeren meldte ud, at forsamlingsforbuddet ville stige, kunne vi komme op på et fornuftigt antal. Vi besluttede, at vi ville gennemføre, siger Trine Jakobsen, adm. direktør i Schackenborg Fonden.

Katastrofalt

Arrangementet 1. juli er et samarbejde mellem Schackenborg Slot og Møgeltønder Forsamlingshus.

Fokus bliver rettet mod genforeningens betydning for Sønderjyllands udvikling, og blandt andet deltager Transportminister Benny Engelbrecht.

Udover ministeren er der samlet et stærkt panel med Mette Bock, Nis Boesdal og Siegfried Matlok med Poul-Erik Thomsen som ordstyrer.

- Hvis vi skulle aflyse, ville det være en katastrofe. Alle havde sat dagen af, og vi havde arbejdet på det i mere end et år. Hvornår ville vi igen kunne samle sådan et hold? lyder det fra Christian Clausen, formand for Tønder Forsamlingshus.

En melding der bakkes op fra Schackenborg.

- Det er skønt, at det blev muligt. Vi har kigget på, om man kunne finde en dato senere i 2020 eller udskyde til næste år, men vi havde et stort ønske om, at det skulle blive i juli. Folk har også behov for at komme ud nu. Det har vi alle, mener Trine Jakobsen.

Annonce

Vores bidrag

Coronakrisen har gjort, at de helt store fejringer af genforeningen i 2020 har måtte lade livet.

Af samme grund betyder det noget særligt, at Schackenborg Slot kan slå dørene op til trods.

- Det er jo et historisk sted, og jeg ser det lidt som vores bidrag herude fra, siger Christian Clausen, der glæder sig over stærkt samarbejde med slottet.

Det sker

Genforenings-arrangementet vil byde på taler fra en række markante personligheder. Blandt andet transportminister Benny Engelbrecht.

Der vil også være paneldebat, hvor der stilles skarpt på genforeningens betydning for Sønderjyllands udvikling eller mangel på samme.

Tilmelding til arrangementet har frist den 28. juni til hccl@mail.dk.

Billetterne gives først til mølle.

Også på Schackenborg er 1. juli vigtig for direktør Trine Jakobsen.

- Jeg er jo ikke herfra, så jeg har kunne følge det hele lidt udefra. Nu kommer jeg ned og kan virkelig mærke betydningen af genforeningen lokalt. Jeg kan godt mærke, at det faktisk er særligt for mig, fortælle hun.

Annonce

Inspiration

Der er stadig restriktioner over kommende arrangementer. Af samme grund ventes mellem 50 og 60 personer at kunne deltage den 1. juli.

Schackenborg er igen begyndt at byde indenfor til rundvisninger, og man glæder sig til arrangementet 1. juli. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Det hele bliver først til mølle, og forhåbentlig kan dagen både skabe glæde og måske også inspirere andre kommende arrangementer.

- Folk skal gerne gå herfra og føle, at det var et rigtig godt arrangement, og at det var fedt at komme ud. Så er det jo bare positivt, hvis det kan sætte gang i noget andre steder, slutter Trine Jakobsen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fødevarestyrelsens besøg lukker landevejskro: Fandt bidemærker i cherrytomater og muse-ekskrementer i både køkken og barområde

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Sådan løser hotelpar på 70 år mangel på arbejdskraft: Den nye stuepige er folkepensionist

Varde For abonnenter

Skovejer rystet: Skovsvin slipper for straf, da han er tidligere dømt

Esbjerg

50-årig kvinde fundet skyldig i knivdrab: Idømt 12 års fængsel

Esbjerg

Politiet efterlyser mand: Blev muligvis udsat for gaderøveri

Haderslev

Politiet leder efter 55-årig mand: Betegnes som uligevægtig og kan være udadreagerende

Erhverv For abonnenter

Kro på lille ø har været til salg i 140 dage: Venter på den rette køber

Tønder For abonnenter

Lise brækkede ryggen ved hesteulykke: Nu er hun verdensmester

Kolding

Tre unge mænd i retten for grov voldtægt: Tiltalt for at true kvinde med drab, voldtage hende på skift og dele videoer af overgreb

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Haderslev

Ryster på hovedet: Stopklods for naturnationalpark blev sat i alt for hurtigt

Navne For abonnenter

Tidligere Ford-forhandler fik sparket: Så begyndte han at lege med værdipapirer og investere i virksomheder

Aabenraa For abonnenter

Bodegaen fylder snart 50 år: Nu bliver den genåbnet af far og søn

Annonce