Annonce
Kolding

Trods nedrykning: Politikere giver halvanden million til arbejdet for et nyt stadion

Hos Kolding IF Fodbold er man i fuld gang med at skaffe så mange penge som muligt til at kunne realisere sin plan om at udvide Kolding Stadion. Realiseringen vil dog også kræve en vis kommunal medfinansiering, har formanden for Kolding IF Fodbold, Claus Holm-Søberg, tidligere udtalt. Foto: Søren Gylling
Kolding Kommune bidrager med halvanden million kroner til det videre projektarbejde, der ifølge planen skal føre til en markant udvidelse af Kolding Stadion. Fodboldformand er glad for støtten.

Kolding: Kolding IF Fodbold får nu en hjælpende hånd økonomisk til at komme et skridt tættere på klubbens ambitiøse og 90 millioner kroner dyre plan om at udvide Kolding Stadion.

I forbindelse med det mini-budgetforlig, som samtlige partier i byrådet blev enige om tidligere i denne uge, satte politikerne i alt fem millioner kroner af til Kolding Stadion.

Halvanden million af disse skal gå til det videre projektarbejde omkring udvidelsen af stadion, det kan for eksempel være arkitektarbejdet.

Annonce

Ifølge både borgmester Jørn Pedersen (V) og formanden for fritids- og idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF) sender byrådet sammen med pengene et vigtigt signal til Kolding IF om, at kommunens politikere fortsat er positivt indstillet overfor stadionplanerne.

- Det viser, at vi stadig synes, det er et spændende projekt. Det her projekt er der så stor opbakning til i Kolding, og jeg tror, det er forbigående, at Kolding IF skal spille i tredjebedste række, lyder det fra Jørn Pedersen.

For få uger siden rykkede Kolding IF fra 1. division ned i tredjebedste række, og i den forbindelse udtalte blandt andre Søren Rasmussen, at han ikke mente, at stadionplanerne rettede sig mod en tilværelse i den række.

Fint og vigtigt signal

Det mener han stadig men tilføjer også, at han håber på en hurtig oprykning igen, og at "forhåbentlig ligger de ikke i tredjebedste række i næste sæson igen".

- Så vi sender et signal til dem om, at vi stadig vil fodbolden og et nyt stadion, siger Søren Rasmussen.

Formanden for Kolding IF Fodbold, Claus Holm-Søberg, er godt tilfreds med det halvandet million kroner store kommunale tilskud.

- Det er et meget fint og vigtigt signal, der er med til, at vi kan holde tidsplanen. Det er et ganske fint signal, siger han, der håber, at man kan sende arbejdet med at udvide stadion i udbud omkring årsskiftet, og at en helt ny hovedtribune på stadion kan være færdig i løbet af 2023.

Politikerne har endnu ikke taget stilling til et egentligt tilskud til selve udvidelsen af stadion.

Foruden pengene til det videre projektarbejde har byrådet også givet 3,5 millioner kroner til, at man kan færdiggøre arbejdet med nye lysmaster ved stadion. Allerede sidste år gav man penge til nye lysmaster, men i forbindelse med projekteringsarbejdet stod det klart, at det var dyrere end først oplyst fra rådgiveren at få lysmasterne op.

Lys ved KoldingQ

  • Byrådet har også bevilget 1,25 millioner kroner til nyt lysanlæg ved KoldingQ's stadion i Bramdrupdam, hvis klubben vel at mærke selv skaffer godt en million kroner, og alle aftaler falder endeligt på plads.
  • Det nye lysanlæg er nødvendigt i forbindelse med en tv-kontrakt med klubberne i den bedste kvindeliga. Deres kampe kan blive vist på tv, men hvis kampene i Kolding skal tv-transmitteres, kræver det bedre lys på banen.
Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Jens Christian Olesen er romantisk anlagt - og har vikingernes blod i årerne

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Sønderborg

Nanna er ny på JydskeVestkysten: Vil fortælle grønne historier

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Har mistet flere af sine bedste og mest erfarne spillere: KoldingQ starter ny sæson med ualmindeligt ungt hold

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Erhverv

Skal du ud og spise i Flensborg? Flere restauranter kræver stadig test, selvom myndighederne har lempet reglerne

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Tønder For abonnenter

Fra Moldova med kærlighed: Alina og Denis er flyttet ind i et nedbrændt hus, og nu stiller hun op til kommunalvalg

Annonce