Annonce
Kolding

Trods nedrykning: Politikere giver halvanden million til arbejdet for et nyt stadion

Hos Kolding IF Fodbold er man i fuld gang med at skaffe så mange penge som muligt til at kunne realisere sin plan om at udvide Kolding Stadion. Realiseringen vil dog også kræve en vis kommunal medfinansiering, har formanden for Kolding IF Fodbold, Claus Holm-Søberg, tidligere udtalt. Foto: Søren Gylling
Kolding Kommune bidrager med halvanden million kroner til det videre projektarbejde, der ifølge planen skal føre til en markant udvidelse af Kolding Stadion. Fodboldformand er glad for støtten.

Kolding: Kolding IF Fodbold får nu en hjælpende hånd økonomisk til at komme et skridt tættere på klubbens ambitiøse og 90 millioner kroner dyre plan om at udvide Kolding Stadion.

I forbindelse med det mini-budgetforlig, som samtlige partier i byrådet blev enige om tidligere i denne uge, satte politikerne i alt fem millioner kroner af til Kolding Stadion.

Halvanden million af disse skal gå til det videre projektarbejde omkring udvidelsen af stadion, det kan for eksempel være arkitektarbejdet.

Annonce

Ifølge både borgmester Jørn Pedersen (V) og formanden for fritids- og idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF) sender byrådet sammen med pengene et vigtigt signal til Kolding IF om, at kommunens politikere fortsat er positivt indstillet overfor stadionplanerne.

- Det viser, at vi stadig synes, det er et spændende projekt. Det her projekt er der så stor opbakning til i Kolding, og jeg tror, det er forbigående, at Kolding IF skal spille i tredjebedste række, lyder det fra Jørn Pedersen.

For få uger siden rykkede Kolding IF fra 1. division ned i tredjebedste række, og i den forbindelse udtalte blandt andre Søren Rasmussen, at han ikke mente, at stadionplanerne rettede sig mod en tilværelse i den række.

Fint og vigtigt signal

Det mener han stadig men tilføjer også, at han håber på en hurtig oprykning igen, og at "forhåbentlig ligger de ikke i tredjebedste række i næste sæson igen".

- Så vi sender et signal til dem om, at vi stadig vil fodbolden og et nyt stadion, siger Søren Rasmussen.

Formanden for Kolding IF Fodbold, Claus Holm-Søberg, er godt tilfreds med det halvandet million kroner store kommunale tilskud.

- Det er et meget fint og vigtigt signal, der er med til, at vi kan holde tidsplanen. Det er et ganske fint signal, siger han, der håber, at man kan sende arbejdet med at udvide stadion i udbud omkring årsskiftet, og at en helt ny hovedtribune på stadion kan være færdig i løbet af 2023.

Politikerne har endnu ikke taget stilling til et egentligt tilskud til selve udvidelsen af stadion.

Foruden pengene til det videre projektarbejde har byrådet også givet 3,5 millioner kroner til, at man kan færdiggøre arbejdet med nye lysmaster ved stadion. Allerede sidste år gav man penge til nye lysmaster, men i forbindelse med projekteringsarbejdet stod det klart, at det var dyrere end først oplyst fra rådgiveren at få lysmasterne op.

Lys ved KoldingQ

  • Byrådet har også bevilget 1,25 millioner kroner til nyt lysanlæg ved KoldingQ's stadion i Bramdrupdam, hvis klubben vel at mærke selv skaffer godt en million kroner, og alle aftaler falder endeligt på plads.
  • Det nye lysanlæg er nødvendigt i forbindelse med en tv-kontrakt med klubberne i den bedste kvindeliga. Deres kampe kan blive vist på tv, men hvis kampene i Kolding skal tv-transmitteres, kræver det bedre lys på banen.
Annonce
Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Haderslev

Frivillige er klar med en højskole for børn

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Kolding

Pierre vil servere mortensand til sine senior-lejere: - Det gælder om at indføre nogle gode traditioner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg fik en appelsin i turbanen med Facebook: - Sagt på jysk har vi gjort en fornuftig handel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Annonce