Annonce
Tønder

Trods positiv udvikling på landsplan: Sommerhuse på Rømø er bagud på bookninger

De midlertidige rejserestriktioner og grænseregler kan mærkes i bookningerne hos de sønderjyske sommerhusudlejere. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Selvom der på landsplan er booket 14 procent flere husuger i sammenlignet med sidste år, så er der tilbagegang hos flere sommerhusudlejere i Rømø og omegn. Særligt manglen på tyske turister gør udslaget.

Rømø: Selvom sol og sommer kan synes som en meget lille plet i horisonten, så er der på landsplan godt gang i bookningerne af sommerhuse. Ved udgangen af november var der booket 14 procent flere uger i 2021 sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Men sådan ser billedet ikke ud blandt de 700 sommerhuse som Sol og Strand Rømø råder over. Her mangler der omkring 20 procent bookninger sammenlignet med sidste år. Årsagen er der ingen tvivl om.

- Hernede hos os er de fleste af vores gæster tyskere. Vi ligger med mellem 75-80 procent tyske gæster på Rømø, så der er vi jo lidt hårdere ramt. Men så er det godt, at danskerne meget gerne vil komme. Der er det jo steget lidt, det er vi glade for, siger bureauchef Hanne Meyer.

Annonce

Antallet af danske bookninger er på landsplan fordoblet sammenlignet med sidste år, og hos Sol og Strand er tallet steget med 80 procent. Det er dog ikke nok til at dække for de manglende udenlandske sommerhusgæster. Hanne Meyer har dog ikke opgivet håbet om gæster syd fra, for bureauet er dagligt i kontakt med tyske kunder.

- Jeg tror, det kommer ret hurtigt i gang igen. Vi har også tyskere, der vil booke nu, men de er da lidt bekymrede for, hvad der sker. Men de vil rigtig gerne herop, så jeg er sikker på, at de står på spring, lige så snart muligheden byder sig igen, siger hun.


Jeg tror, det kommer ret hurtigt i gang igen. Vi har også tyskere, der vil booke nu, men de er da lidt bekymrede for, hvad der sker. Men de vil rigtig gerne herop, så jeg er sikker på, at de står på spring, lige så snart muligheden byder sig igen

Hanne Meyer, bureauchef Sol og Strand Rømø


Gået helt i stå

Hos Feriepartner Rømø, der har 359 sommerhuse til leje, er nedgangen på 10 procent sammenlignet med sidste år.

- Det har hundredprocent noget at gøre med de tyske gæster. De kan ikke komme, og de er usikre lige nu, så det er gået helt i stå med de tyske tal af bookinger, og danskere booker ikke hos os og her i Sønderjylland åbenbart, siger Martin Vestergaard, bureauleder og partner i Feriepartner Rømø.

Forklaringen på de manglende danske bookninger, mener Martin Vestergaard skal findes i priserne, der efter hans udsagn er dyrere i Sønderjylland, hvor man har tilpasset sig det tyske marked. Han fortæller, at antallet af danske bookninger svinger meget fra de forskellige afdelinger i Feriepartner Danmark, men hos ham er der langt mellem bookningerne.

- Husene er lige gode, og jeg synes Rømø er fantastisk, så jeg kan ikke forstå, hvorfor de ikke vil hertil. Det må jo udelukkende være fordi, at man kan få samme produkt for halv pris andre steder. Min kollega i Ebeltoft vælter i danskere, der er næsten booket til højsæsonen, det kan jeg altså ikke sige her, siger Martin Vestergaard.

Annonce

Håb for højsæsonen

Trods de nuværende nærmest lukkede grænser og samfund generelt, så har Martin Vestergaard og Feriepartner Rømø ikke mistet håbet for højsæsonen.

- Når vi får en melding på, at grænsen åbner, så tror jeg, at vi får nogle helt andre tal. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger han.

Bureaulederen tror, at gæsterne i 2021 skal være tidligere ude end nogensinde før for at sikre sig et sommerhus i højsæsonen. Den holdning deler de hos Sol og Strand Rømø, blandt andet fordi, ferie i sommerhuse er en meget sikker ferieform for tiden, hvor det er nemt at holde sig for sig selv.

- Jeg tror stadigvæk, at vi får en fantastisk sæson. Når først der bliver lukket op, så er jeg sikker på, at vi får travlt. Vi får om end mere travlt end sidste år, alt efter hvornår de åbner. Vi kunne se det sidste år, at da der blev lukket op i juni, så eksploderede det. Jeg kører på mit tyvende år nu, og jeg har aldrig set noget lignende. Vi var udsolgt i næsten 11 uger, og det er usædvanligt, siger Hanne Meyer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce