Annonce
Kolding

Trods protester fra medarbejdere: Politikere lukker botilbud

Politikerne i social- og sundhedsudvalget har besluttet, at botilbuddet Ryttermarksvej, der er for borgere med psykisk funktionsniveau og særlige sociale problemer, skal lukke senest den 31. december i år. Baggrunden for lukningen er, at stedet i længere tid har haft tomme pladser. Foto: Google Streetview
Medlemmerne af social- og sundhedsudvalget har hørt medarbejdernes advarsel. Alligevel er politikerne enige om at lukke botilbuddet Ryttermarksvej, der har 12 pladser til borgere med nedsat psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Forvaltning har forsikret politikerne om, at lukningen er fagligt forsvarlig.
Annonce

Kolding: Botilbuddet Ryttermarksvej har i længere tid haft ledige pladser. Derfor skal stedet dreje nøglen senest den 31. december. Til den tid forventer forvaltningen, at langt de fleste beboere er flyttet i egen lejlighed.

- Det behov, som Botilbuddet Ryttermarksvej opfylder, er ikke længere det, der efterspørges. Nu har vi i et enigt social- og sundhedsudvalg besluttet, at lukke tilbuddet, fortæller udvalgsformand Hans Holmer (SF).

Medarbejderne har gennem deres medarbejderudvalg advaret mod lukningen.

Hvordan tør I lukke botilbuddet, når der i høringssvaret blandt andet står, at "Det anses ikke for realistisk, at de nuværende borgere på Ryttermarksvej forventes at flytte i egen bolig"?

- Ingen skal flytte i egen bolig med mindre, det er fagligt forsvarligt. Vi er informeret om, at langt størstedelen af borgerne deroppe er på vej til at flytte i egen lejlighed. Der er også nogle, der ikke kan flytte i egen bolig, og dem skal vi sikre, at der bliver taget ordentlig hånd om. Der er blandt andet mulighed for, at nogle kan flytte til Marielund, der er en del af Koldings socialpsykiatris botilbud, svarer Hans Holmer.

I april lå belægningsprocenten på 68, og forvaltningen forventer, at en del af de nuværende brugere af botilbuddet vil flytte i egen bolig inden for den kommende tid.

Kort om Ryttermarksvej

Ryttermarksvej er et midlertidigt botilbud for borgere med psykisk funktionsniveau eller særlige sociale problemer.

Her er 12 pladser og 13 medarbejdere.

Belægningsprocenten har været mellem 75 og 83 siden juli sidste år. I april var den faldet til 67 procent.

Ved at lukke tilbuddet vil den merudgift, som de tomme pladser giver, kunne undgås fremadrettet.

Ryttermarksvej skal lukkes senest 31. december.

Annonce

Ubehagelig situation

Han fortæller, at udvalgets medlemmer har lyttet til medarbejdernes høringssvar. I svaret står blandt andet, at det er en voldsom beslutning at skære antallet af psykiatripladser ned fra 40 til 28 i Kolding Kommune, og at der gennem mange år er brugt tid, penge og uddannelse på at opkvalificere medarbejdere i kommunen til at være dygtige inden for psykiatrien, og at man kan frygte at disse medarbejdere nu søger andre udfordringer.

- Vi har spurgt ekstra ind til de ting, der kritiseres i høringssvaret, og forvaltningen siger, at det er fagligt forsvarligt at lukke Ryttermarksvej, siger Hans Holmer.

Han understreger, at der er rimelig tid til at gennemføre lukningen.

- Jeg er godt klar over, at med lukningen står medarbejderne og borgerne i en ubehagelig situation. Vi har bedt forvaltningen være ekstra opmærkesom på trivslen på Ryttermarksvej. Vi har også fået pårørendeguiden koblet på, og der bliver også sat ind med ledelsesstøtte, så medarbejdere, borgere og pårørende kan være trygge.

Han understreger, at Ryttermarksvej er et midlertidigt botilbud.

- Nogle er der et par måneder, andre et par år, men udgangspunktet for alle er, at vi arbejder med at borgerne kan flytte i egen bolig, hvis de er klar til det, og de ønsker det. I april var otte af Ryttermarkens 12 pladser i brug, fortæller Hans Holmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce