Annonce
Aabenraa

Trods protester: Kommunen klar til at rive børnehave ned

Den tidligere danske børnehave er registreret som bevaringsværdig i kategori 4, men derfor kan den godt rives ned, hvis bare der - som det her er tilfældet - er politisk flertal for det. Arkivfoto: Claus Thorsted
Aabenraa Kommune er ved at tømme den tidligere danske børnehave i Tinglev, så nedbrydningsfirma kan komme i gang.
Annonce

Aabenraa: De lokale protester har været forgæves. Et enigt byråd vedtog i december, at den tidligere danske børnehave på Grønnevej i Tinglev kan rives ned.

Og nu er Aabenraa Kommune så gået i gang med at rømme den historiske bygning fra 1933.

- Ja, vi fjerner selvfølgelig det løsøre, det kan betale sig, forklarer Jesper Juhl Kristensen, afdelingschef for kommunens drift og anlæg, der står for det praktiske arbejde i forbindelse med, at børnehaven skal fjernes. Selve nedrivningen overlades dog til Kliplev Nedbrydning.

- Vi forventer, at det kommer til at ske omkring uge 4, og så tænker jeg ikke, det tager så forfærdelig lang tid, siger Jesper Juhl Kristensen.

Der er tale om en historisk bygning, og det er én af forholdsvis få markante bygninger i Tinglev.

Fra TinglevForums protest mod nedrivningen af den tidligere danske børnehave

Annonce

Vej og parkeringspladser

Den tidligere børnehave, der senest har fungeret som mødested for byens dagplejere, skal fjernes for at give plads til en tilkørselsvej fra Grønnevej ind til det nye plejehjem - Ny Grønningen - der skal opføres i Tinglev Midt.

- I første omgang bliver det kun en byggepladsvej, så entreprenørerne kan komme ind til byggeriet, forklarer afdelingschefen og oplyser, at arbejdet med planlægningen af, hvordan området præcis skal se ud, når plejehjemmet står klar, stadig er i gang.

Sikkert er det dog, at den nye adgangsvej skal suppleres af en række parkeringspladser, ligesom der skal sættes et hegn op ind til naboen mod øst, Grønnevej 34, mens der bliver en støjmur mod vest.

I gang omkring 1. juni

  • Selve byggeriet af Ny Grønningen, der får plads til 24 beboere, går ifølge den aktuelle tidsplan i gang omkring 1. juni.
  • Det er arkitektfirmaet Frost Larsen A/S fra Skanderborg, der er valgt som totalrådgiver på projektet, men det er endnu ikke afgjort, hvilke entreprenører der skal udføre arbejdet.
Sådan kommer området til at se ud, når børnehaven er væk. Arealet skal bruges dels til adgangsvej, dels til parkeringspladser. Tegning: Aabenraa Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Hver femte turist ønsker mere afstand

Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Annonce