Annonce
KIF Kolding

Trods skuffelse efter uafgjort: KIF-træner så et hold i fremgang

KIF-træner Ulf Sivertsson så et hold i fremgang, selv om KIF måtte nøjes med uafgjort mod Lemvig-Thyborøn. Foto: Søren Gylling
Selv om KIF-lejren ærgrede sig over at sætte en føring over styr og måtte nøjes med uafgjort, kunne træner Ulf Sivertsson glæde sig over klar fremgang.

KIF: I de kommende dage bør KIF Kolding-træner Ulf Sivertsson overveje at overdænge sine spillere med ros. Som små drenge, der lige har lært at køre på cykel. Forsøge at minde dem om, at de langt hen ad vejen gjorde meget rigtigt, da de spillede uafgjort 23-23 mod Lemvig-Thyborøn.

Lade dem vide, at der ikke længere står et rundt nul ud for KIF i tabellen. Lade dem glæde sig over det ene point, selv om det føltes som et nederlag efter en føring på 18-13.

- Der var så mange ting, der var positive, og jeg sagde til drengene, at havde vi bare scoret på én af de muligheder, vi havde de sidste 10 minutter, så havde vi vundet kampen. For vi skabte faktisk mulighederne, siger Ulf Sivertsson.

Han så et langt stærkere KIF-forsvar, en stærk målmand i skikkelse af Rickard Frisk, og et angreb, der spillede med mere tålmodighed og spillede sig til gode muligheder for langt flere mål.

- Vi brændte straffe og fra streg og fløj, men vi kom til gode muligheder. Det var ikke angrebsspillet, der gjorde, at vi ikke vandt, det var de brændte muligheder, mener den svenske træner.

Annonce

Ændring til det bedre

Sivertsson ærgrer sig over, at KIF ikke løste gæsterne syv mod seks-spil.

- Vi lukkede 11 mål ind på 40 minutter, indtil de gik over til syv mod seks. Vi har haft en rigtig god optakt til den her kamp med møde, og vi har trænet godt og kigget på, hvordan de spiller. Vi fik også fjernet Langerhuus. Der var mange gode ting, så det er synd, vi ikke kan vinde kampen, mener Sivertsson.

- Drengene var sure og skuffede, for vi tabte jo et point. Men der var så mange positive ting at tage med, og vi ved, at vi skal være dér hver gang. Vi må ikke begå mange fejl.

Midt i skuffelsen over at nøjes med et enkelt point, glæder træneren sig over fremgang hos sit hold.

- Vi ændrede virkelig ting til det bedre. Jeg synes, vi spillede som et andet hold end mod SønderjyskE. Vi stod fint i forsvaret, og så fik vi ekstra redninger. Frisk var god.

- Man skal ikke undervurdere, at man får et point eller to. Det bliver nemmere at arbejde, når vi ved, vi kan.

På fredag spiller KIF udekamp mod TTH Holstebro.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce