Annonce
Aabenraa

Trods stor modstand: Snævert flertal vil sætte punktum ved omstridte sager om diskotek og jollehavn

Broen i baggrunden er det eneste, der ser ud til at kunne spænde ben for en jollehavn ved Loddenhøj. Foto: Claus Thorsted
En lokalplan, der tillader et diskotek på Storetorv i Aabenraa, og en anden plan, der gør det muligt at etablere en jollehavn ved Loddenhøj, står til at blive vedtaget efter flere års diskussioner.

AABENRAA: Forvaltningen på rådhuset i Aabenraa har de senere år brugt rigtig meget tid på to lokalplaner, som hverken politikerne eller borgerne har været helt enige om.

Nu ser begge planer ud til at blive vedtaget. I første omgang skal de behandles i vækstudvalget for land og by, hvor der formentlig vil være et snævert flertal, og bagefter går de videre til byrådet.

Det gælder lokalplanen for en jollehavn ved Loddenhøj - eller rette sagt anden udgave af denne lokalplan, idet den første blev underkendt i Planklagenævnet.

Desuden er det lokalplanen, der skal tillade diskoteket på Storetorv, som nu skal afgøres.

Begge planer har taget lang tid og mødt betydelig modstand hos borgerne.

- Det er rigtigt tungt, når der er mange høringssvar, der skal tages stilling til, men sådan er loven, siger Philip Tietje (V), der er formand for vækstudvalget for land og by.

- Især lokalplanen for jollehavnen har taget tid. Den er en af årsagerne til, at vi har en stor ophobning af lokalplaner, der venter på at blive udarbejdet, tilføjer han.

Især lokalplanen for jollehavnen har taget tid. Den er en af årsagerne til, at vi har en stor ophobning af lokalplaner, der venter på at blive udarbejdet.

Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by.

Flertal

Philip Tietje er tilhænger af både jollehavn og diskotek, og han ser ud til at få et flertal for begge planer i udvalget. Her støttes han af partifællen Søren Frederiksen, Erwin Andresen fra Slesvigsk Parti og Jette Julius fra Dansk Folkeparti.

Sidstnævnte har dog et lille forbehold, når det gælder jollehavnen.

- Nu må vi se, hvad forvaltningen siger til spørgsmålet om, hvorvidt der er nogen, der har en hævdvunden ret på bådebroen, siger hun.

En gruppe borgere har nemlig via deres advokat gjort kommunen opmærksom på, at de mener at have vundet hævd på den nordlige bro ved Loddenhøj Strand. Den påstand har kommunens jurister selv afvist.

Broen skal fjernes, hvis jollehavnen skal etableres.

Socialdemokraten Erik Uldall Hansen er til gengæld ikke tilhænger af hverken jollehavn eller diskotek, og han støttes i udvalget af partifællen Egon Madsen samt Michael Christiansen fra SF.

- Det ender nok med, at begge lokalplaner vedtages. Men jeg mener, at vi burde vente med planen for jollehavnen, så vi først kunne finde ud af, om nogen har en hævdvunden ret til den eksisterende bådebro. Nu risikerer vi at stå med en ubrugelig lokalplan, siger han.

Når det gælder diskoteksplanerne ved Storetorv, havde Erik Uldall Hansen hellere set, at der blev lavet en overordnet plan for, hvor der må ligge diskoteket i stedet for blot en lokalplan, der lovliggør det eksisterende diskotek på Storetorv.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Kultur

En gave til byen: Kunstner vil rejse moderne skulptur til minde om gammel redaktør

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Debat

Kommentar: Brug blot vælgermøderne - du kan køre hjem med et nyt standpunkt

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

Annonce