Annonce
Tarm

Trods stor sparerunde: KD vil frede de små folkeskoler

Kristian Andersen og hans frie partifæller vil ikke lægge stemmer til skolelukninger. Arkivfoto: Morten Stricker
Der bliver ikke lukket en eneste folkeskole i Ringkøbing-Skjern, medmindre forældrene selv er parat til at dreje nøglen. I hvert fald ikke, hvis det står til Kristendemokraterne, som blankt afviser S-forslag om at spare 12 millioner på skolestrukturen.

Ringkøbing-Skjern: Kristendemokraterne står fast på sit valgløfte om at bevare de små folkeskoler.

Derfor afviser partiet det socialdemokratiske forslag om at give en nyt udvalg et år til at finde besparelser på 12 millioner kroner på folkeskoleområdet i Ringkøbing-Skjern.

- Frem til den her valgperiode har vi sagt, at vi ikke vil lukke skoler - medmindre forældrene stemmer med fødderne og selv siger, at nu er deres folkeskole blevet for lille. Det er der ikke lavet om på. Vi kommer ikke til at lægge stemmer til skolelukninger, siger Kristendemokraternes gruppeformand Kristian Andersen forud for budgetforhandlingerne, som byder på en gigantisk sparerunde på 300 millioner kroner over de næste fire år.

Ifølge Kristian Andersen vil Kristendemokraterne langt hellere finde besparelserne andre steder end på skolerne.

- Socialdemokraterne holder foreløbig hånden over Stauning Lufthavn og vil skyde 2,5 millioner ekstra kroner i den. Det vil vi ikke være med til. Jeg mener også, at kommunens udgift til Folkemødet skal længere ned. Det kan godt være, at det er små beløb. Men vi vil hellere finde besparelserne andre steder end på folkeskolerne, lyder det.

Mens Kristendemokraterne står stejlt på at fastholde alle de nuværende folkeskoler, så bakker partiet om om Socialdemokraternes forslag om at nedsætte et nyt udvalg, der skal undersøge, hvordan fremtidens skolestruktur kunne se ud.

- Det er fornuftigt nok, at vi får undersøgt, hvordan vi skaber den bedste folkeskole i Ringkøbing-Skjern. Vi mener bare ikke, at opgaven samtidig skal være at finde en kæmpe besparelse, siger Kristian Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce