Annonce
Ribe-Esbjerg HH

Trods store spillerinvesteringer: Ribe-Esbjerg endte med et lille plus i regnskabet

Nicolai Nygaard og holdkammeraterne missede slutspillet i sidste sæson, selvom der var investeret markant i holdet. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Det seneste regnskabsår gik mere eller mindre i nul for Ribe-Esbjerg, selvom udgifterne til spillerlønninger steg. Det var dog nødvendigt at låne penge.

Ribe-Esbjerg: Den seneste sæson var dyr for Ribe-Esbjerg. Dyr i spillerlønninger. Det viser årsrapporten for seneste regnskabsår.

Men trods øgede udgifter til spillere viser bundlinjen mere eller mindre et nul. Ribe-Esbjerg kom ud af regnskabsåret med et plus på 63.000 kroner.

- Det er helt sikkert, at det er vi tilfredse med, siger bestyrelsesformand Holger Refslund.

JydskeVestkysten har også været i kontakt med direktør Jens Kristensen, men han ønskede ikke at udtale sig.

Udgiftsposten "gager og lønninger" steg fra 8,3 millioner kroner i 2017/2018 til 13,6 millioner kroner. I sidste sæson havde Ribe-Esbjerg en bugnende spillertrup.

- Vi fik en del flere spillere ind, og vi fik dyrere spillere ind, siger Holger Refslund.

Den øgede udgift taget i betragtning lægger han ikke skjul på, at det ikke var godt nok, at holdet ikke spillede sig i slutspillet.

- Det var skuffende sidste år, at vi ikke kvalificerede os, siger bestyrelsesformanden.

Annonce

Sponsorer og lån

Når regnskabet går i nul trods de store spillerinvesteringer, skyldes det, at omsætningen er steget.

- Vi har øget sponsorindtægter, og det er den væsentligste årsag, fortæller Holger Refslund.

Blandt andet har Ribe-Esbjerg koblet sponsorer op på specifikke spillere.

- Ligesom Team Esbjerg har vi haft topspillergrupper, der gerne ville støtte, hvis vi hentede et stort navn, siger han.

Det har dog også været nødvendigt at låne penge. En ny post optræder i regnskabet, nemlig "gæld til virksomhedsdeltagere og ledelse". Den indtægt er på to millioner kroner.

- Det er udtryk for, at der har været et lån, siger Holger Refslund, der dog ikke ønsket at specificere, hvor lånet kommer fra.

Udover det tilfredsstillende regnskabsresultat glæder han sig over, at Ribe-Esbjerg virker fremskridt på håndboldbanerne. Senest hentede Ribe-Esbjerg mandag aften et point på en svær udebane mod TTH Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];