Annonce
forside

Trods sygdom: Poul Erik Seekjær valgte et godt liv

Poul Erik Seekjær døde fredag den 1. februar. Arkivfoto: Timo Battefeld

Poul Erik Seekjær fra Sønderborg er død 56 år gammel. Han var gift og far til to piger og arbejdede til det sidste. Han besluttede sig for at leve et godt liv, selvom han var uhelbredeligt syg.

Sønderborg: Fredag den 1. februar sluttede et godt liv.

Poul Erik Seekjær, kaldet Polle af venner og kollegaer, døde 56 år gammel af tarmkræft.

Diagnosen fik han for to et halvt år siden, og han blev efter kort tid konstateret uhelbredeligt syg. Da Poul Erik Seekjær først havde sundet sig over beskeden, tog han en beslutning. Han ville have det bedste ud af livet. Det fortalte han i en artikel i JydskeVestkysten i oktober 2018.

- Min kone og jeg er begyndt at gøre mange flere spontane ting sammen, og det er enormt givende. Det er en stor gave at lære at leve i nuet. Det kan godt være, at jeg har fået en lortediagnose, men jeg har et godt liv alligevel, fortalte han til avisen.

Han fortsatte også med at arbejde på virksomheden Banke aps, som han var med til at stifte i 2011.

Poul Erik Seekjær voksede op i Vojens og kom til Sønderborg for at læse til ingeniør på Sønderborg Teknikum. Han fik arbejde først på Danfoss, siden kom han til Focon og dernæst til Powerlynx, som blev til Danfoss Solar Inverters. I 2011 stiftede han sammen med to andre Banke aps, som blandt andet laver energibesparende batterier til skraldebiler.

Han gik i sit arbejdsliv meget op i at udvikle energivenlige løsninger. Det blev hans store projekt i arbejdslivet. Både i arbejdslivet og i hjemmet på Rojumvej i Sønderborg var han meget kreativ og havde en ægte Georg Gearløs-tankegang. I hjemmet lavede han ting i træ til haven og huset.

Poul Erik Seekjær var respekteret, dygtig og loyal overfor kollegaer, venner og familie.

Han mødte Susanne Seekjær i 1991, og de to blev gift og fik pigerne Signe og Marie i 1992 og 1994.

Han prioriterede at arbejde på trods af sin sygdom. Det gjorde han fordi, det gav mening for ham. Han arbejdede færre og færre timer frem til midt i december 2018, hvor sygdommen tog over. Den sidste tid brugte han med Susanne, Signe og Marie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kommunaldirektør ville skjule oplysninger i forureningssag: Det får ingen konsekvenser

Kolding

Partier dropper havneaftale: Vil beholde virksomheder på en del af havnen

Annonce