Annonce
Esbjerg

Trods take away: Bramming-restauranter taber på corona

Lena Thestrup, som driver Jernbanecafeen i Bramming, kan konstatere, at hun lige nu ikke sælger så mange ekstra portioner mad ud af huset, så det kan opveje tabet af omsætning fra de kunder, som lige nu ikke kan spise i cafeen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Flere end en håndfuld restauranter, cafeer og spisesteder i Bramming leverer lige for tiden mad ud af huset. Men det kan ikke opveje den omsætningsnedgang, som coronakrisen har skabt som følge af lukkede virksomheder og aflyste arrangementer.
Annonce

BRAMMING: I fredags havde de travlt på restaurant Hole in One, som ligger på Kaj Lykke Golfklub i Bramming. Her blev der leveret 230 tapasplatter med mad til to personer - altså 460 personer - ud af huset fra restauranten, og de leveringer ud af huset er i høj grad med til at holde humøret oppe hos Dorthe Kudsk og hendes to kolleger, Hanne Pedersen og Lone Mouritzen, som sammen står for driften af restauranten.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi har gang i leveringerne ud af huset, men det kan altså ikke opveje det tab vi lider på grund af coronakrisen. Vi har jo måttet aflyse både fester og arrangementer, og alle golfspillerne, som normalt kommer i klubhuset kommer jo heller ikke lige nu, hvor banen er lukket. Så sammenlagt taber vi mange penge, konstaterer Dorthe Kudsk.

Det er ikke kun tapasplatter, som de tre kvinder sender ud af huset. Der laves også stjerneskud, pariserbøf og burgere i restaurantens køkken, og de retter leveres også ud af huset, fortæller Dorthe Kudsk.

Foruden de tre kvinder, som driver restauranten er der også flere medarbejdere i fleksjob og løst ansatte medarbejdere, men lige nu er der ikke arbejde til dem allesammen, understreger Dorthe Kudsk.

Spis sammen hver for sig

På Brammings facebookside opfordrede HHI's eventkoordinator Karina Hillerup Rimmen i sidste uge alle i Bramming og omegn til at spise sammen hver for sig - altså underforstået at bestille take away mad hos Brammings restauranter. Og på facebooksiden lagde hun navne og telefonnumre op på alle restauranterne i Bramming, som leverer mad ud af huset.
Annonce

Nedgang

Lena Thestrup, som driver Jernbanecafeen på Bramming Banegård fortæller også, at hun har mærket en omsætningsnedgang som følge af corona-virussen, som betyder at gæsterne lige nu ikke kan komme og spise i cafeen.

- Normalt leverer vi omkring 30 portioner mad ud af huset. Lige nu er det tal steget med seks-otte portioner ekstra, men den stigning kan ikke opvejes af, at de 30-35 kunder, som kommer og spiser dagens ret nu ikke kan komme og spise her. Så på den måde er vores omsætning blevet noget nær halveret, fortæller Lena Thestrup.

Elisabeth Jensen driver Nørregades Smørrebrød i Bramming, og hun fortæller, at hun også har mærket en nedgang i omsætningen som følge af coronakrisen.

- Normalt sælger vi mange sandwich til folk, som arbejder herinde i centrum. Men lige nu er de fleste forretninger og firmaer lukket, så nu er salget næsten gået i stå. Vi sælger stadig smørrebrød og tapas, men i forhold til det vi sælger under normale omstændigheder er det temmelig begrænset. Så vi mærker krisen lige nu, siger Elisabeth Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce