x
Annonce
Esbjerg

Trods take away: Bramming-restauranter taber på corona

Lena Thestrup, som driver Jernbanecafeen i Bramming, kan konstatere, at hun lige nu ikke sælger så mange ekstra portioner mad ud af huset, så det kan opveje tabet af omsætning fra de kunder, som lige nu ikke kan spise i cafeen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Flere end en håndfuld restauranter, cafeer og spisesteder i Bramming leverer lige for tiden mad ud af huset. Men det kan ikke opveje den omsætningsnedgang, som coronakrisen har skabt som følge af lukkede virksomheder og aflyste arrangementer.

BRAMMING: I fredags havde de travlt på restaurant Hole in One, som ligger på Kaj Lykke Golfklub i Bramming. Her blev der leveret 230 tapasplatter med mad til to personer - altså 460 personer - ud af huset fra restauranten, og de leveringer ud af huset er i høj grad med til at holde humøret oppe hos Dorthe Kudsk og hendes to kolleger, Hanne Pedersen og Lone Mouritzen, som sammen står for driften af restauranten.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi har gang i leveringerne ud af huset, men det kan altså ikke opveje det tab vi lider på grund af coronakrisen. Vi har jo måttet aflyse både fester og arrangementer, og alle golfspillerne, som normalt kommer i klubhuset kommer jo heller ikke lige nu, hvor banen er lukket. Så sammenlagt taber vi mange penge, konstaterer Dorthe Kudsk.

Det er ikke kun tapasplatter, som de tre kvinder sender ud af huset. Der laves også stjerneskud, pariserbøf og burgere i restaurantens køkken, og de retter leveres også ud af huset, fortæller Dorthe Kudsk.

Foruden de tre kvinder, som driver restauranten er der også flere medarbejdere i fleksjob og løst ansatte medarbejdere, men lige nu er der ikke arbejde til dem allesammen, understreger Dorthe Kudsk.

Annonce

Spis sammen hver for sig

På Brammings facebookside opfordrede HHI's eventkoordinator Karina Hillerup Rimmen i sidste uge alle i Bramming og omegn til at spise sammen hver for sig - altså underforstået at bestille take away mad hos Brammings restauranter. Og på facebooksiden lagde hun navne og telefonnumre op på alle restauranterne i Bramming, som leverer mad ud af huset.

Nedgang

Lena Thestrup, som driver Jernbanecafeen på Bramming Banegård fortæller også, at hun har mærket en omsætningsnedgang som følge af corona-virussen, som betyder at gæsterne lige nu ikke kan komme og spise i cafeen.

- Normalt leverer vi omkring 30 portioner mad ud af huset. Lige nu er det tal steget med seks-otte portioner ekstra, men den stigning kan ikke opvejes af, at de 30-35 kunder, som kommer og spiser dagens ret nu ikke kan komme og spise her. Så på den måde er vores omsætning blevet noget nær halveret, fortæller Lena Thestrup.

Elisabeth Jensen driver Nørregades Smørrebrød i Bramming, og hun fortæller, at hun også har mærket en nedgang i omsætningen som følge af coronakrisen.

- Normalt sælger vi mange sandwich til folk, som arbejder herinde i centrum. Men lige nu er de fleste forretninger og firmaer lukket, så nu er salget næsten gået i stå. Vi sælger stadig smørrebrød og tapas, men i forhold til det vi sælger under normale omstændigheder er det temmelig begrænset. Så vi mærker krisen lige nu, siger Elisabeth Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce