Annonce
Tarm

Trods tavs brandalarm: Plejebolig opfylder loven

Åstedparkens Plejecenter lever op til lovkravene fra boligernes opførelse, lyder det fra kommunen. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern Kommune konkluderer, at Åstedparken opfylder lovkrav om brandsikkerhed, men udvalgsformand forstår de pårørendes utryghed efter brand i weekenden og er derfor tilfreds med, at sikkerheden nu bliver gået efter.

Borris: Selv om brandsikringen på Åstedparkens Ældrecenter ikke er helt tidssvarende, opfylder den lovens krav.

Sådan lyder konklusionen fra Lone Rossen, der er fagchef i land, by og kultur i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I et skriftligt svar til Dagbladet skriver hun, at det efter en gennemgang af kommunens 21 plejeboliger er konstateret, at "de opfylder de lovkrav, som var gældende på opførelsestidspunktet".

- Det er dog ikke helt det samme som, at de er fuldt ud tidssvarende, idét kravene til bygningers indretning i forhold til brandsikring har ændret sig over årene, skriver hun.

Meldingen kommer ovenpå et nødråb fra steddatteren til en 95-årig mand, som søndag formiddag måtte indlægges til observation for røgforgiftning efter en brand i hans stue på ældrecentret.

Stuen var udstyret med en brandalarm. Alarmen gik bare ikke.

Forklaringen er ifølge fagchefen, at alarmen i den 95-åriges bolig er baseret på en termisk føler, hvorimod alarmen på gangen i Åstedparken er røgmelder-typen. Derfor gik alarmen først, da personalet slog dørene op til den 95-åriges stue.

Steddatteren kalder brandalarmsystemet utrygt. Det forstår formand for social- og sundhedsudvalget Lennart Qvist (løsgænger) godt.

- Jeg er ikke ekspert på området. Men jeg kan godt forstå, at man som pårørende ikke er helt tryg ved systemet. Det kan undre, at man ikke har røgalarmer, som man kender det fra private hjem. En plejebolig er jo beboerens private hjem, siger Lennart Qvist.

Han er samtidig tilfreds med, at fagchefen lægger op til opruste på sikkerheden i de kommunale plejeboliger.

På baggrund af den gennemgang, som kommunen for nylig foretog, vil en byggesagkyndig og beredskabet komme med en række anbefalinger til politikerne - blandt andet om hvordan man supplerer den eksisterende brandsikring.

Desuden vil en revideret beredskabsplan lægge vægt på at forebygge brande og på, hvordan man skal forholde sig, hvis der opstår ild. Om de nye tiltag betyder, at alarmsystemet i Åstedparkens Ældrecenter skiftes ud med nyt, vides dog ikke.

Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Nicolai er opvokset i kvarter på forhadt boligliste: - Jeg hører ikke til i et fint hus ude på Strandvejen, men jeg fortæller ikke altid folk, hvor jeg kommer fra

Sydjylland For abonnenter

Dyrehospital frygter bølge af aflivninger: Familier købte under corona hunde i vildskab - nu græder granvoksne mænd, når de sender dem retur

Esbjerg

Simone efterlyste 80 negerboller: Det satte ild i debatten og så ramte censuren – nu går hun i kødet på krænkelseskulturen

Haderslev

Politibetjent kom til skade: 27-årig flugtbilist bakkede ind i et hus

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Varde For abonnenter

Pengene fosser ud af svinestalden: Han mister 120.000 kroner om ugen – men det bekymrer ham ikke

Esbjerg

Varmekunder i Esbjerg og Varde klar med hånden fremme, hvis staten giver håndsrækning til nordjyske forbrugere

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kultur

Koldinghus hylder kronprinsesse Mary med kæmpe udstilling: - Vi stiller skarpt på den opgave og de muligheder, der ligger i det at være kronprinsesse

Erhverv For abonnenter

Guide: Overvåg elpriserne time for time og ram det billigste tidspunkt at starte vaskemaskinen

Esbjerg

Ung Blue Water-ansat risikerer lang fængselsstraf i USA: Brugte militærkontrakt til at begå svindel for millioner

Annonce