Annonce
Sport

Trods to mål mod Norge er Christian Wejse realist: OL-håbet er stadig minimalt

Christian Wejse scorede til 1-1 og 3-1 mod Norge - Christopher Frederiksen lavede det sidste danske mål.  Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Et ungt dansk landshold fik vist sig godt frem med sejre over både Letland og Norge, men selv om den tidligere Esbjerg Energy-spiller Christian Wejse scorede to gange lørdag, betegner han chancen for at komme med til OL i februar som minimal.

Christian Wejse kunne næppe have timet sine to mål i 3-1-sejren over Norge lørdag aften bedre.

Dels faldt de på hans gamle hjemmebane i Esbjerg, og dels fik han på den måde markeret sig over for landstræner Heinz Ehlers, der om ikke ret lang tid skal vælge de spillere, der skal med til Danmarks første OL-deltagelse nogen sinde i Kina i februar.

Der er nogle spillere med nu her, som også er OL-aktuelle, men det her er jo ikke i nærheden af at være det hold, vi tager med til OL

Heinz Ehlers, landstræner

Men det får nu alligevel ikke unge Wejse til at lette skøjterne fra isen og piske en indre OL-stemning op – han kender sin plads i det danske ishockey-hierarki.

Annonce

- Det er stadig et lillebitte vindue, jeg skal forsøge at klemme mig ind ad, hvis jeg skal med til OL. Det var rigtig dejligt at vise sig frem i kampene mod Letland og Norge, og den lille mulighed, der er, skal man da jagte, men der er altså mange foran mig i kampen om OL-pladserne, siger Christian Wejse og nævner selv NHL-spillerne og Aalborg-profilen Julian Jakobsen, der ikke har været med i de to landskampe i Vojens og Esbjerg fredag og lørdag, som nogle af dem, der står foran i køen til OL-billetterne.

Tilfreds træner

Landstræner Heinz Ehlers har da heller ikke lagt skjul på, at de spillere, der slog Letland og Norge, først og fremmest skal se disse to kampe som en investering i fremtiden.

- Han sagde til os efter kampen i Esbjerg, at han havde været tilfreds med os, men ikke mere end det. Vi ved godt, at når han tager 10 debutanter med, er det først og fremmest for at se nogle nye an og forberede det generationsskifte, der nok skal komme på et tidspunkt, siger Christian Wejse.

Men selv om den tidligere Esbjerg Energy-forward måske ikke skøjtede sig tættere på en OL-deltagelse lørdag aften, var landskampen mod Norge stadig en kæmpe oplevelse, fordi han spillede på sin gamle hjemmebane.

- Opbakningen var virkelig fantastisk, og jeg vil godt indrømme, at jeg fik kuldegysninger, da vi løb ind på isen. Det var virkelig sjovt at spille i Esbjerg igen, fortæller Christian Wejse, der før denne sæson skiftede hjemmeadressen i det vestjyske ud med fremmed is i Bremerhaven hos DEL-klubben Fischtown Penguins – et skifte, han betegner som et lykketræf.

Annonce

Et rigtigt skridt

- Det var det helt rigtige for mig, ingen tvivl om det. Jeg er faldet godt til på holdet og spiller meget, og samtidig tager alle i klubben sig virkelig godt af mig, fortæller Christian Wejse, der har fået gjort overgangen til det fremmede noget nemmere af, at han nu spiller sammen med ikke færre end tre tidligere holdkammerater i Esbjerg Energy, Anders Krogsgaard, Niklas Andersen og Phillip Bruggisser.

- Den tyske liga er trods alt stærkere end den danske, så det vil da helt sikkert også udvikle mig som spiller, så det var det rigtige for mig at komme ud nu. Og jeg tænker da også, at det i forhold til landsholdet er et plus og et skridt på vejen at spille i udlandet, siger Christian Wejse.

Men om det er nok til at tage det store skridt ind i OL-truppen er altså stadig meget, meget tvivlsomt.

Annonce
EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Rotterne kommer på uønsket visit i private boliger: Anmeldelser fra borgerne steget voldsomt

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Navne

Mindeord over stifter af stort transportfirma: Bents værdier som menneske og virksomhedsleder var bemærkelsesværdige

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

KIF Kolding

En sejr mod TMS Ringsted kan rykke KIF Kolding tre pladser op i tabellen: Holdene ligger tæt omkring nedrykningsstregen

Aabenraa

Efter katastrofevalg for DF: Ida har vippet Arne af pinden

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen: Spis en hotdog med mundbind og den er gratis

Annonce