Annonce
Kolding

Trods tvivl og bekymringer: Flere bådejere krydser fingre for Marina City

55-årige Palle Ryager fra Lunderskov med sin gode ven 53-årige Jan Hansen i baggrunden. Han hepper på Marina City, men håber samtidig at han kan blive liggende på samme plads eller lige i nærheden. Foto: Søren Gylling
Det vil være godt for både lystbådehavnen og byen, hvis Marina City bliver en realitet, mener flere bådejere i Marina Syd. Men de tvivler på, at det store projekt bliver en realitet.
Annonce

Kolding: På en halvblæsende og smålun julidag pusles der rundt i bådene ved Marina Syd. Det er tid til at sejle ud og nyde sommeren - eller blot tid til at nyde en kold fra kassen på kajen.

Men selvom bådejerne ved Marina Syd på mange måder sidder midt i orkanens øje i forhold til Kolding Kommunes store planer om at opføre en helt ny bydel netop her, tager mange det med ophøjet ro. Det gælder i hvert fald de, som JydskeVestkysten møder lørdag formiddag.

For bliver det overhovedet til noget? Flere tvivler.

Og skulle den historisk store plan så blive vedtaget efter sommerferien, så er det nok alligevel for det bedste. Fingrene er krydset.

Annonce

Vil give mere liv

På båden Ryager 3 er 55-årige Palle Ryager ved at gøre klar, inden han og en kammerat sejler på en dagstur til Middelfart. I 10 år har han haft båd i Marina Syd, og han er egentlig positiv over for de nye byggeplaner. Han tvivler dog på, at det bliver til noget.

- Der kan jo nå at ske så meget endnu. Men det kunne da være godt at få det hele samlet et sted i stedet for i to havne, siger han.

En del af planen med Marina City er nemlig, at den nordlige Lystbådehavn Nord skal flyttes. I stedet udbygges Marina Syd til at kunne rumme 1000 både, mens der på land skal bygges 400 boliger.

Steen Nielsen, 55 år, fra Kolding på sin båd Knæk og Bræk. Han krydser da også fingre for, at Marina City bliver til virkelighed. Foto: Søren Gylling

55-årige Steen Nielsen fra Kolding er hoppet ned på sin båd Knæk & Bræk for at få finjusteret motoren. I seks år har han været fastligger i Marina Syd. Han tvivler ligesom Palle Ryager på, at Marina City bliver en realitet. Men han håber det.

- Det vil da være dejligt, hvis det kommer. Det vil give mere liv. Der er jo lidt langt ind til byen, så det kunne være virkelig rart med lidt flere butikker, siger han.

Annonce

Nervøse for byggelarm

I lokalerne ved Kolding Motorbådsklub sidder 70-årige Kurt Fricke med to gode venner. De glæder sig alle over planerne for marinaen.

- Hvis det altså bliver til noget, det er jo politisk, lyder det i kor.

- Men det tror jeg nu, det gør. Så kommer der liv og butikker, det er herligt for havnen. Og der kommer nok også flere turister. Jeg kan stå 100 procent inde for det, siger Kurt Fricke, der er kommet i lystbådehavnen det meste af sit liv.

70-årige Kurt Fricke har sejlet fra Marina Syd, siden han var dreng. Han tror på, at Marina City vil være et absolut plus for både havne- og bymiljøet i Kolding. Foto: Søren Gylling

Anderledes lød det for nyligt fra Kolding Bådelaug. Her har 325 medlemmer nemlig skrevet under på, at de synes, projektet skal droppes. Her var der særligt en bekymring for udgravningen af havbundsmateriale, som skal klappes ved Trelde Næs, fordi man ikke mener, at det er en bæredygtig fremgangsmåde.


Jeg frygter jo, at der bliver noget larm og noget. Så for min skyld skal de ikke lave det om. Men for fremtiden skal de. Det ser jo flot ud, det de planlægger.

Niels Schelde Hansen, bådejer Marina Syd


Ude på gangbroen hos 77-årige Niels Schelde Hansen er der nu også lidt bekymring at spore. Men det handler mest om, hvordan det bliver at opholde sig på stedet, mens byggeriet står på.

- Jeg frygter jo, at der bliver noget larm og noget. Så for min skyld skal de ikke lave det om. Men for fremtiden skal de. Det ser jo flot ud, det de planlægger, siger han.

77-årige Niels Schelde Hansen og 53-årige Kenneth Smedegaard har begge både liggende fast i Marina Syd. De tror på, at Marina City kan blive godt, men de frygter en lang byggeproces. Foto: Søren Gylling

Bag Niels Schelde Hansen kommer 53-årige Kenneth Smedegaard fra Tjæreborg cyklende mellem de vippende både og standser op. Også han er lidt bekymret for generne ved byggeriet.

- Vi ser måske nok ind i en lang byggeproces, og det er vi ikke så vilde med. Men al udvikling er jo godt nok, siger han, inden Niels Hansen får tilføjet:

- Ja, hvis det bliver. De har snakket om det i så mange år. Hvis de bare bliver ved med at snakke, så sker der jo ikke noget.

Marina City

  • Marina City er navnet på en ny havnebydel, som er under udvikling ved Marina Syd ved Skamlingvejen.
  • Planen er, at der her skal bygges op til 400 boliger og anlægges 1000 bådepladser. Marinaen skal samle den nuværende Lystbådehavn Nord og Marina Syd.
  • Lokalplanforslaget for Marina City har været i offentlig høring i otte uger frem til midnat den 29. juni. Her modtog kommunen 58 høringssvar.
  • Kolding Byråd skal tage endeligt stilling til indsigelserne og lokalplanforslaget efter sommerferien.
  • Ifølge tidsplanen skal det første anlægsarbejde begynde allerede i år, og en ny lystbådehavn inklusiv husbådepladser og byggerier skal tages i brug i 2022.
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce