Annonce
Erhverv

Trods udfordringer fejrer legebarnet Mette ét år med kæmpebutik

Mette Darling Larsen og butikken Playmore i Bramming, der netop har fejret 1 års fødselsdag, har for få kunder i forhold til deres lave priser, og derfor forsøger de nu med en ny løsning, der kaldes shop i shop. Foto: Chresten Bergh
For et år siden flyttede Mette Darling Larsen familiens store butik fra Ribe til Bramming, hvor hun har sat gang i masser af aktiviteter med kreativitet, leg og læring. Men kundernes gode intentioner om lokal opbakning bliver ofte glemt i farten til fordel for nethandel, og færre kunder betyder nu ny løsning for butikken.

Bramming: - Nej, hvor har i mange ting udover legetøj. Det skal jeg da sige videre.

En kunde i den store Playmore-legetøjsbutik er oprigtigt overrasket over, hvad der gemmer sig bag facaden, og særlig stor er glæden, da hun finder ud af, at kuglepenne faktisk er meget billigere end i Brugsen.

Ejer Mette Darling Larsen overtog en del af sortimentet fra den nu lukkede Bog & Idé-butik i Brammings gågade, så papir og skriveredskaber i dag også er en del af Playmores 340 kvm i byens tidligere Røde Kors-butik. Det har hun gjort, fordi hun ikke mener byen kan undvære tingene fra boghandlen, hvis man vil holde handlen i egen by.

- Selvom vi har været her et år kæmper vi stadig lidt med, at folk ikke rigtigt ved, hvad vi har i butikken, siger Mette Darling Larsen, der 1. oktober kunne fejre et-året for flytningen fra Ribe til Bramming, der samtidig ændrede navn fra Tek2Toys til Playmore.

Mette Darling Larsen har fortsat sit høje aktivitetsniveau fra Ribe, og lagt flere lag på i Bramming. Der er blandt andet ud fra borgeres ønske tilføjet en hel isbutik, og hun gør det, selvom timerne ofte bliver lange, da der kun er råd til en assistent få timer om ugen.

- Jeg brænder for det her, og mange kunder vil så gerne, at der sker noget i byen. Det er det, vi hver dag arbejder på, siger Mette Darling Larsen.

Annonce

Efterårsferie

Som altid afholder Playmore aktiviteter for børn og voksne i efterårsferien.

Mandag 14. oktober kl. 11 underholder UllaBulla med sang og dans for de mindste. Arrangementet er gratis.

Tirsdag 15. oktober kl. 11-13 males der på sten med POSCA-tusser - butikken har både sten og maling. Pris: 20 kr.

Energi og drive

For hende har butikken altid været drømmen om at skabe et sted, hvor unge som gamle kan mødes i hverdagen. Mette Darling Larsens drive holdes igang af ønsket om at blive et samlingspunkt med hygge, nærvær og kreativ udvikling.

Men kunders krav om, at varerne skal være billige, er den udfordring, Mette Darling Larsen oftest skal tage stilling til. For selv om byens borgere faktisk kan købe en meget stor del af deres julegaver i butikken til gode priser, er hun oppe mod et netsalg, der er vanskeligt at konkurrere med.

- Folk er begejstrede over vores store udvalg, og vi hører ofte, at folk rigtigt gerne vil støtte op. Det er der også mange, der gør, men mange glemmer også de gode intentioner, siger Mette Darling Larsen, der er glad for de mange dejlige og nære kunder i butikken.

- Jeg holder meget af den personlige kontakt. Det er vigtigt i en by, hvor vi kender hinanden ved navn, men ikke alle husker på vigtigheden af opbakning til de lokale butikker, siger Mette Darling Larsen, der også ofte oplever, hvordan kunder vil prutte om priserne - selv på varer, der allerede er sat ned.

Shop i shop

- Vi kan ikke have de samme priser som på nettet. Jeg forsøger at gå så langt ned jeg kan, men jeg skal også betale husleje og en assistent, så jeg kan hente min datter fra skole bare at par dage om ugen, siger Mette Darling Larsen og forklarer, at man nu tager et nyt tiltag i brug, fordi man desværre ikke har kunder nok i butikken i forhold til de lave priser.

- Vi prøver nu det, der kaldes "shop i shop" siger hun og forklarer, hvordan hun dermed efterlyser en anden forretning, der kan flytte ind i den ene del af lokalerne, så man deles om udgifter og sparer på udgifter til personale ved at skiftes til at stå i butikken.

Mette Darling Larsen håber på, at butikken kan lykkes i Bramming langt ud over den første fødselsdag.

- Vi tror stadig på, at kendskabet til vores butik vil sprede sig, og med shop i shop, et større kundegrundlag og lavere priser ved at hjælpe hinanden kan vi måske redde cafeen og butikken, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce