Annonce
Tønder

Trods underskud: Højers Art Jam er kommet for at blive

Steffie Pedersen har som formand sammen med sin bestyrelse en ambition om, at udvikle Højer Art Jam til andet og mere end et træskulptursymposium. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Højer Art Jam, der er bygget på erfaringerne af 25 års træskulptursymposium, gik helt nye veje i år. Det gav stor mangfoldighed, men også røde tal på bundlinjen. Men det nye koncept er kommet for at blive, understreger formanden Steffie Pedersen.

HØJER: Kunst-, kultur- og naturinteresserede kan godt sætte kryds i kalenderen. I uge 25 (fra den 17. til 25. juni) 2019 bliver der atter Art Jam i Højer.

- Art Jam 2019 bliver ikke afholdt på Kiers Gaard, idet gården er lejet ud til anden side. Vi har valgt at flytte arrangementet til Skolegade 1 (kunstnerrestaurant, red.) og forsøger at involvere byen i ArtJam ugen, således vi udvikler konceptet til at være en mindre festival, forhåbentligt med flere små begivenheder indlagt i programmet, sagde formanden for kunstinitiativet, Steffie Pedersen, på foreningens netop afviklede generalforsamling.

Højer Art Jam er bygget på 25 års erfaringer med Højer Træskulptursymposium. Det nye navn og koncept så dagens lys i juni i år, og selv om foreningen kommer ud af året med et underskud på knap 70.000 kroner, ser formanden fortrøstningsfuldt på fremtiden.

- Vi vil udvikle konceptet yderligere. Vi håber igen at få mulighed for at være en multidisciplinær begivenhed med flere kunstformer involveret.

Steffie Pedersen, formand, Højer Art Jam

Bestyrelsen

På valg til bestyrelsen til Højer Art Jam var Jacob Jensen, Pia Pedersen og Kathrin Jensen. De blev genvalgt for to år. Knud Hansen blev genvalgt for et år.

Steffie Pedersen har som formand sammen med sin bestyrelse en ambition om, at udvikle Højer Art Jam til andet og mere end et træskulptursymposium. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Konceptet

- Vi vil udvikle konceptet yderligere. Vi håber igen at få mulighed for at være en multidisciplinær begivenhed med flere kunstformer involveret, siger Steffie Pedersen.

Sammen med sin mand Gleb Tkachenko har hun en ambition om at gøre træskulptureventet endnu mere internationalt, og det er lykkedes rigtig godt i år, hvor størstedelen af kunstnerne var udenlandske. Sydkorea, Mongoliet, Tyskland og Mexico var blandt de repræsenterede lande i Højer i år.

Art Jam-premieren bød i juni på flere nye tiltag i forhold til det klassiske skulptur-koncept. Ud over 10 skulptører var også tre vægmalere, en installationskunstner og en kunstfotograf taget til Højer. Netop fotografens udstilling "Et produkt af Højer" med billeder af lokale Højer-borgere, der holdt på noget, der havde værdi for dem, tiltrak sig stor opmærksomhed.

Annonce

En drøm

Årets Art Jam bød også på åbningen af Højers første skulpturpark, som kaldes "Højer Kunstlund". Den er placeret for enden af Strandvejen, i Lille Skov, hvor træsymposie-folkene gennem en årrække har plantet træer for på den måde "give tilbage til naturen".

- Det har i lang tid for bestyrelsen været en drøm at kunne åbne en sådan park og vi er naturligvis meget glade for resultatet, sige Steffie Pedersen, der understreger, at kunstlunden kun er blevet en realitet takket være mange lokale sponsorer samt Tønder Kommune.

Og midt i glæden over at mange ting var lykkedes i det første år med Art Jam, lød der på generalforsamlingen også et lille suk fra formanden. For mens sponsordækningen og bevågenheden er stor, må foreningen konstatere et faldende medlemstal. Det ligger nu på omkring 50. Det skal der rettes op på.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Gittas søn blev indlagt over ti gange på en måned på uroplaget sygehus: - Jeg græd i afmagt, hver gang han blev sendt hjem uden at blive undersøgt ordentligt

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Sydjylland For abonnenter

Biancas ’Bøvleøre’ skrev altid en godmorgen-besked: Den sidste sendte den 36-årige far til to, få minutter før han døde

Tønder

På åbent bildæk: Urinerende mand udløser nødbremse på tog

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Haderslev

Lokale fjernvarme-tilhængere slog til: Og så kom Marstrup også på kortet

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

Vejen

Julefrokost i Medius med ny restriktion: Bierpong strengt forbudt

Annonce