Annonce
Tønder

Trods underskud: Højers Art Jam er kommet for at blive

Steffie Pedersen har som formand sammen med sin bestyrelse en ambition om, at udvikle Højer Art Jam til andet og mere end et træskulptursymposium. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Højer Art Jam, der er bygget på erfaringerne af 25 års træskulptursymposium, gik helt nye veje i år. Det gav stor mangfoldighed, men også røde tal på bundlinjen. Men det nye koncept er kommet for at blive, understreger formanden Steffie Pedersen.

Annonce

HØJER: Kunst-, kultur- og naturinteresserede kan godt sætte kryds i kalenderen. I uge 25 (fra den 17. til 25. juni) 2019 bliver der atter Art Jam i Højer.

- Art Jam 2019 bliver ikke afholdt på Kiers Gaard, idet gården er lejet ud til anden side. Vi har valgt at flytte arrangementet til Skolegade 1 (kunstnerrestaurant, red.) og forsøger at involvere byen i ArtJam ugen, således vi udvikler konceptet til at være en mindre festival, forhåbentligt med flere små begivenheder indlagt i programmet, sagde formanden for kunstinitiativet, Steffie Pedersen, på foreningens netop afviklede generalforsamling.

Højer Art Jam er bygget på 25 års erfaringer med Højer Træskulptursymposium. Det nye navn og koncept så dagens lys i juni i år, og selv om foreningen kommer ud af året med et underskud på knap 70.000 kroner, ser formanden fortrøstningsfuldt på fremtiden.

- Vi vil udvikle konceptet yderligere. Vi håber igen at få mulighed for at være en multidisciplinær begivenhed med flere kunstformer involveret.

Steffie Pedersen, formand, Højer Art Jam

Bestyrelsen

På valg til bestyrelsen til Højer Art Jam var Jacob Jensen, Pia Pedersen og Kathrin Jensen. De blev genvalgt for to år. Knud Hansen blev genvalgt for et år.

Steffie Pedersen har som formand sammen med sin bestyrelse en ambition om, at udvikle Højer Art Jam til andet og mere end et træskulptursymposium. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Konceptet

- Vi vil udvikle konceptet yderligere. Vi håber igen at få mulighed for at være en multidisciplinær begivenhed med flere kunstformer involveret, siger Steffie Pedersen.

Sammen med sin mand Gleb Tkachenko har hun en ambition om at gøre træskulptureventet endnu mere internationalt, og det er lykkedes rigtig godt i år, hvor størstedelen af kunstnerne var udenlandske. Sydkorea, Mongoliet, Tyskland og Mexico var blandt de repræsenterede lande i Højer i år.

Art Jam-premieren bød i juni på flere nye tiltag i forhold til det klassiske skulptur-koncept. Ud over 10 skulptører var også tre vægmalere, en installationskunstner og en kunstfotograf taget til Højer. Netop fotografens udstilling "Et produkt af Højer" med billeder af lokale Højer-borgere, der holdt på noget, der havde værdi for dem, tiltrak sig stor opmærksomhed.

Annonce

En drøm

Årets Art Jam bød også på åbningen af Højers første skulpturpark, som kaldes "Højer Kunstlund". Den er placeret for enden af Strandvejen, i Lille Skov, hvor træsymposie-folkene gennem en årrække har plantet træer for på den måde "give tilbage til naturen".

- Det har i lang tid for bestyrelsen været en drøm at kunne åbne en sådan park og vi er naturligvis meget glade for resultatet, sige Steffie Pedersen, der understreger, at kunstlunden kun er blevet en realitet takket være mange lokale sponsorer samt Tønder Kommune.

Og midt i glæden over at mange ting var lykkedes i det første år med Art Jam, lød der på generalforsamlingen også et lille suk fra formanden. For mens sponsordækningen og bevågenheden er stor, må foreningen konstatere et faldende medlemstal. Det ligger nu på omkring 50. Det skal der rettes op på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce