Annonce
Ringkøbing-Skjern

Trods uro på aktiemarkedet: Hold fast i jeres investeringsstrategi, anbefaler Landbobanken

I Landbobanken anbefaler man investorerne at fastholde deres aktiestrategi trods corona-uro på markederne. Foto Poul Osmundsen.
Landbobankens fondsafdeling anbefaler - trods op- og nedture på børsen - kunderne at fastholde deres investeringsstrategi; men de kan godt spænde sikkerhedsbælterne, for der er udsigt til masser af "lufthuller".

RINGKØBING-SKJERN: Folk, der investerer i aktier, kan godt spænde sikkerhedsselen, for i den kommende tid er der udsigt til masser af lufthuller forude, forudser kundechef i Landbobankens fondsafdeling, Dan Andreasen.

- Men alligevel anbefaler vi generelt vore kunder at holde fast i den investeringsstrategi, de har lagt; selvfølgelig alt afhængig af, hvor lang tid de har, til de skal på pension. Der er forskel på, om man kun har halvandet år, eller om der er 10 år til pensionen, og man kan tåle udsving på 20-30 procent, siger han.

Siden corona-krisen slog ned, har alverdens børskurser strøget op og ned som en feberkurve, og sådan vil det nok fortsætte en rum tid endnu, mener Dan Andreasen.

Alligevel er det ikke gået så slemt, som man måske kunne frygte i betragtning af, hvor mange hårde stød, verdensøkonomien har fået.

- De seneste dage har kurserne været stigende, og det hænger ikke mindst sammen med, at mange lande er begyndt at åbne op igen. Den Europæiske Centralbank og den amerikanske Federal Reserve har også sat masser af penge i omløb, og det er med til at holde kurserne oppe, siger Dan Andreasen.

Annonce

Forsigtig optimist

Hvad Danmark angår, er Dan Andreasen forsigtig optimist.

- Men vores økonomi er meget afhængig af turismen og af eksporterhvervene, der er hårdt ramt af krisen, så der er virksomheder der kommer til at lide, siger han.

Nogle virksomheder på Børsen sætter faktisk lige nu rekorder; det er typisk dem, der beskæftiger sig med medicin og sundhed som for eksempel Novo, Coloplast og Genmab. Deres kurser ligger højere, end før krisen ramte.

- Til gengæld er eksempelvis bankerne blevet hårdt ramt, og ligger 20-35 procent under kurserne før krisen, siger Dan Andreasen.

Corona-krisen kan ikke uden videre sammenlignes med finanskrisen i 2008, mener han.

- Først og fremmest står bankerne meget stærkere i dag på grund af de større solvenskrav, der blev stillet til dem efter 2008. Derfor ser vi heller ikke den samme nedfrysning af pengemarkedet som dengang.

Hvor længe, krisen vil vare, tør han ikke spå om.

- Kurserne vil være meget afhængige af, at man hurtigt finder en vaccine og en behandlingsform mod corona, der fungerer. Indtil man gør det, vil der være uro på markederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce