Annonce
Kolding

Trods videoovervågning og grundlovsforhør: Sag om knivstikkeri i Borchs Gård er lagt i graven

Det var her i Borchs Gård, at knivoverfaldet skete. Politiet oplyste i starten, at der nok stod 12 mennesker bag overfaldet, men det tal blev senere nedjusteret til fem-seks stykker. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Den 31-årige mand, der blev stukket i maven, var en russisktalende rumæner, men den 31-åriges overfaldsmænd bliver aldrig fundet. Politiet har nemlig lukket sagen.
Annonce

Kolding: Der kommer ikke en afklaring på, hvem der i september sidste år stak en 31-årig mand ned i Borchs Gård under en bytur.

Det oplyser vicepolitiinspektør Frede Nissen, der er leder af Efterforskningscenter Syd.

- Sagen er blevet henlagt tidligere på året. Man har ikke kunnet finde tilstrækkelige beviser, siger Frede Nissen.

Den 31-årige blev stukket i maven den 2. september klokken 02.36. Man frygtede, at han var blevet ramt i milten, men manden forlod senere hospitalet uden at have været i livsfare. Overfaldet skete ifølge politiet, efter to grupperinger kom i slagsmål, og i slutningen af januar blev tre tjetjenere fremstillet i grundlovsforhør sigtet for overfaldet.

Dengang fortalte Frede Nissen, at tjetjenerne var blevet provokeret af en russisktalende mand.

- Sagen forholder sig sådan, at den forurettede er rumæner. Det, vi lægger til grund for overfaldet hos politiet, er, at han kan tale lidt russisk. Rusland og Tjetjenien har jo ikke et godt forhold. En af vores teser er, at det er baggrunden for overfaldet, sagde Frede Nissen.

Tjetjenerne blev efter grundlovsforhøret løsladt, da dommeren ikke mente, at der var beviser nok til at fængsle mændene. Sigtelsen blev opretholdt, men er altså nu frafaldet.

Sagen kort

  • Politiet oplyste den 2. september 2018, at en 31-årig mand om natten klokken 02.36 var blevet stukket i maven, og at man frygtede, han var blevet ramt i milten. Manden blev kørt på hospitalet og udskrevet.
  • Overfaldet skete ifølge politiet, efter to grupperinger kom i slagsmål. Den ene gruppe, som bestod af mænd af mellemøstligt udseende, overfaldt angiveligt den anden helt umotiveret.
  • I starten sagde politiet, at omkring 10-12 mænd stod bag overfaldet. Det blev senere nedjusteret til fem-seks stykker.
  • I slutningen blev tre tjetjenere fremstillet i grundlovsforhør sigtet for knivoverfaldet. Tjetjenerne blev løsladt efter grundlovsforhøret, men sigtelsen opretholdt.
  • Siden har politiet henlagt sagen.
Annonce

Godt politiarbejde

Frede Nissen har tidligere oplyst, at man har brugt videoovervågning i arbejdet med at finde frem til gerningsmændene. Trods videomaterialet lykkedes det altså ikke for politiet at finde frem til mændene.

- Hele beviskæden, og der indgår video også, har vi ikke kunnet bruge. Summen af det hele er, at vi ikke har kunnet føre sagen, siger Frede Nissen.

Kan du forstå, hvis folk vil tænke, at det her ikke er godt nok politiarbejde?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Jeg ved, hvad der er sket i sagen, og der er lavet et kæmpe og godt politiarbejde. Der er simpelthen bare ikke bevis i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce