Annonce
Aabenraa

Trods yderligere genåbning: Det store sønderjyske dyrskue er aflyst

Dyr og mennesker må vente et år mere med at mødes på Dyrskuepladsen i Aabenraa. Arkivfoto: Claus Thorsted.
På papiret skulle det faktisk kunne lade sig gøre at afvikle dyrskuet i Aabenraa i år. Men arrangørerne har valgt at aflyse. Risikoen, for at det hele alligevel må lukke ned i sidste øjeblik, er for stor.

AABENRAA:- Det er rigtig, rigtig trist. Sjældent har dyrskuet krævet så meget, og så bliver det alligevel ikke til noget.

Sådan lød det tirsdag eftermiddag fra formanden for Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Jørgen Popp Petersen.

Han havde netop forladt et bestyrelsesmøde, hvor mulighederne for at afvikle årets dyrskue blev drøftet. Bestyrelsen traf den tunge beslutning at aflyse dyrskuet, selvom den netop vedtagne plan for genåbning af samfundet faktisk indebærer, at dyrskuet kunne holdes.

Annonce

I fase tre af den seneste genåbningsplan, som træder i kraft den 14. juni, kunne der holdes dyrskuer med maksimalt 10.000 deltagere - dog med en hel del forholdsregler i form af blandt andet krav om coronapas og værnemidler.

Dyrskuet i Aabenraa var i forvejen blevet flyttet til den 18. og 19. juni - altså få dage efter den planlagte genåbning den 14. juni.

Stor risiko

Men risikoen er for stor, mener bestyrelsen:

- Vi har jo set, hvordan tingene lige pludseligt kan vende i denne pandemi - for eksempel med vaccinationerne. Når der lukkes op så få dage før, dyrskuet skal holdes, kunne vi risikere at måtte aflyse i sidste øjeblik, påpeger Jørgen Popp Petersen.

Reglerne om sogne-nedlukninger kan også gå hen og spænde ben med kort varsel.

- Lige pludselig kan der jo være så mange smittede i Aabenraa Sogn, at vi må aflyse få dage før, påpeger Erik Nissen, der er tovholder for dyrskuet.

Det er blandt andet kravet om, at der ikke må camperes i forbindelse med store arrangementer, der har spillet ind i beslutningen om at aflyse dyrskuet i Aabenraa.

- Vores dyreudstillere bor på pladsen for at kunne passe deres dyr, så vi ville være afhængige af, at vi kunne få en dispensation, og der er jo mange andre, der også gerne vil have dispensationer, siger Jørgen Popp Petersen.

Annonce

Stor interesse

- Af hensyn til vores udstillere - både dem med maskiner og dem med dyr - træffer vi beslutningen nu, så de ved, hvad de skal planlægge efter, siger formanden.

- Det er jo rigtig træls det her, for vi er sat i verden for at holde dyrskuer - ikke for at aflyse dem. Og faktisk har der været stor interesse fra udstillernes side for at komme til dyrskue i år, tilføjer han.

Alle er aflyst

Det er ikke alene Det sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, der må smide håndklædet i ringen. Dyrskuerne i Herning, Roskilde og Odense bliver heller ikke til noget i år.

Økonomisk er det naturligvis en udfordring for foreningen bag Aabenraa Dyrskue, at der må aflyses igen i år.

- Vi fik en kompensation sidste år, og vi søger om det igen i år. Men vi klarer os, og under alle omstændigheder bliver der dyrskue i Aabenraa igen i 2022, fastslår Jørgen Popp Petersen.

Til den tid vil Dyrskuepladsen i Aabenraa se lidt anderledes ud. Foreningen bag dyrskuet har nemlig aftalt med Aabenraa Kommune, at dyrskuets bygning midt på pladsen skal fjernes. I stedet stilles midlertidige faciliteter op i dyrskuedagene.

Dyrskuet opfører til gengæld en depotbygning, som kommer til at ligge ved siden af ringriderforeningens depot.


Det er jo rigtigt træls det her, for vi er sat i verden for at holde dyrskuer - ikke for at aflyse dem.

Jørgen Popp Petersen, formand for Det Sønderjyske Fællesdyrskue.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce