Annonce
Billund

Troels Ravn kalder trafikoplæg fint - men havde gerne set både en motorvej og en jernbane til Billund

Troels Ravn (S) bakker op om den trafikplan, som regeringen torsdag fremlagde. Alligevel er han ærgerlig over, at regeringen ikke ønsker at prioritere en ny motorvej i Jylland og en jernbane til Billund. Arkivfoto: André Thorup.
Trafikplanen er fin, mener Troels Ravn (S), som alligevel gerne havde set, at hans parti havde prioriteret en motorvej og en jernbane til Billund Lufthavn.

Billund: Billund i almindelighed – Billund Lufthavn i særdeleshed – stod tilbage med en lang næse, da regeringen torsdag fremlagde sit udspil til en kommende trafikplan med investeringer for et trecifret milliardbeløb. Hverken en ny jysk motorvej, i folkemunde kaldet Hærvejsmotorvejen, eller en jernbane fra Vejle til Billund var med i regeringens udspil.

Troels Ravn (S), der er valgt i Vejenkredsen, som dækker Billund og Vejen Kommuner, betegner overordnet planen som ”rigtig fin”, men også han havde gerne set, at Billund-området i højere grad var blevet tilgodeset, eksempelvis i form af en ny motorvej op gennem Jylland.

- Jeg mener, at Hærvejsmotorvejen er vigtig, både af hensyn til aflastning af E45, men også fordi vi skal have et Danmark, der hænger sammen, og vi skal også sikre udvikling og vækst i vores del af landet. Vi skal sikre, at der kan være virksomheder, arbejdspladser og bosætning, og der vil motorvejen spille en meget stor og afgørende rolle, siger Troels Ravn.

Annonce

Havde gerne set en jernbane

Heller ikke en jernbane til Billund Lufthavn ønsker regeringen umiddelbart at prioritere. Det har vakt stor frustration hos lufthavnen, og også regeringspartiets lokale folketingsmedlem ser gerne, at banen på et tidspunkt kan blive en realitet.

Trafikplanen

Regeringen fremlagde torsdag en trafikplan til et trecifret milliardbeløb.

Planen beskriver, hvordan blandt andet den østjyske motorvej skal udvides, ligesom det skal undersøges, om broen over Vejle Fjord skal udvides. Desuden skal motorvejen ved Odense udvides.

Regeringen ønsker dog ikke at prioritere en ny motorvej op gennem Jylland, ligesom den heller ikke ønsker at sætte penge af til en jernbane fra Vejle til Billund.

- Jeg havde selvfølgelig gerne set en jernbane til Billund, og jeg kan godt se de argumenter, som direktøren for lufthavnen kommer med. Derfor havde jeg gerne set banen af hensyn til udviklingen af Billund Lufthavn, som er vigtig for vores område, siger Troels Ravn, som dog ikke mener, at Billundbanen skal lægges i graven, blot fordi den ikke er med i regeringens oplæg.

- Jeg noterer mig, at Togfonden stadig skal drøftes i et særskilt forløb mellem de partier, som er en del af aftalen, siger han.

Annonce

Blev ikke vindere

Vi kan vel ikke komme udenom, at vores lokalområde ikke ligefrem var blandt vindere, da planen blev fremlagt?

- Nej, det kan vi bestemt ikke. Jeg stiller mig ikke op som Komiske Ali og påstår andet. Men det er ikke det samme som, at jeg skyder planen af bordet. Jeg er rigtig stolt over den trafikplan, for jeg synes, at den på mange måder udmærker sig ved at være helhedsorienteret og tage fat om de væsentlige problemstillinger.

Står du i en situation, hvor det kan være vanskeligt både at være tro mod din valgkreds og mod dit parti?

- Vi har heldigvis masser af luft til, at man kan debattere tingene. Vi har haft et internt temamøde om planen, hvor man har kunnet lufte sine idéer og holdninger. Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg gerne ser en Hærvejsmotorvej, og det ændrer det her ikke på, siger Troels Ravn og minder om, at regeringens udspil alene er et forhandlingsoplæg, hvor Folketingets øvrige partier har mulighed for at komme med forslag til justeringer.

- Nu kommer der et forhandlingsforløb med partierne omkring bordet, og så er det et spørgsmål om, hvad man kan forhandle sig til. Man skal kunne tælle til 90 mandater, siger Troels Ravn.


Jeg mener, at Hærvejsmotorvejen er vigtig, både af hensyn til aflastning af E45, men også fordi vi skal have et Danmark, der hænger sammen, og vi skal også sikre udvikling og vækst i vores del af landet.

Troels Ravn
Annonce
Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Varde For abonnenter

Firma med næsten 30 års erfaring er konkurs i tid med højkonjunktur: Ansatte afskediget og fritstillet

Billund

Om halvandet år har Grindsted endnu en efterskole: Forstander bliver ansat i nærmeste fremtid

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Sønderborg For abonnenter

Åh nej, ikke igen: Gigthospitalet har brugt rigtig meget tid på at forklare patienterne om corona

Kolding For abonnenter

Justitsministeren: Grønt lys for at ægtemand kan vise klip af sin hustrus videoovervågede hjemmehjælpere

Annonce